Ahoj, jsem v prvním ročníku na VŠ technického zaměření (prezenční forma), úspěšně jsem zvládl zimní semestr. V letním semestru jsem však začal trochu pokulhávat, obtížnost předmětů se zvýšila a do toho jsem si našel novou brigádu, začalo toho na mě být trochu moc a v takových případech mám tendence selhávat, přestal jsem chodit na přednášky, později i na zkoušky a dochodil jsem už jenom ty předměty, které mě bavily, matika a angličtina. Momentálně nemám dostatek kreditů a dohnat to už nejde. Na začátku roku jsem si dal přihlášku na jinou školu (lehčí), nicméně zatím nevím, jestli jsem udělal přijímačky. Zajímalo by mě, kdybych nebyl přijat, do kdy mám status studenta, je to do konce srpna 31., kdy končí období zkoušek nebo mě může škola vyhodit i dříve? Děkuji.
Status studenta ztratíte k datu ukončení studia. Nesplnění požadavků VŠ vyplývajících ze studijního programu se řídí studijním a zkušebním řádem dané školy – právě ten totiž tento termín určuje. V tomto vám tady nikdo neporadí, jelikož neznáme studijní a zkušební řád vaší školy. Svůj dotaz směřujte na studijní oddělení.
Status se Vám obnoví po nástupu na novou VŠ, pokud jste ještě nedovršil 26 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.