Dobrý den mám f:y=-3/4x-0,25 Jaká je to funkce z hlediska monotonosti a proč? Prosím vysvetliete mi to nekdo? Treba i na nějakých dalších příkladech? My píšeme test a nevim čl a tím... Děkuji moc
Monotónnost řeší, zda je funkce rostoucí, klesající, nerostoucí nebo neklesající. Tato je klesající, protože když zvětšuješ x, klesá hodnota y. Formálně pro každé x1, x2, kde x2 > x1, je y2=f(x2) < y1=f(x1). Na grafu je to vidět tak, že graf funkce pořád klesá.
tO JJE ALE CHYVA NA STRANĚ EDITORU, MNĚ TO TAKY VYPADLO. zKUSÍM TO JEŠTĚ JEDNOU:
Monotónnost řeší, zda je funkce rostoucí, klesající, nerostoucí nebo neklesající. Tato je klesající, protože když zvětšuješ x, klesá hodnota y. Formálně pro každé x1, x2, kde x2 > x1, je y2=f(x2) < y1 = f(x1).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.