Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CNC - studovat?

Od: mnsk odpovědí: 6 změna:
Ahoj, protože budu za chvíli uvažovat o SŠ, tak bych se chtěl zeptat. Je v této době jít studovat "mechanik seřizovač- s CNC" dobrá volba? Chtěl bych tam hlavně kvůli tomu, že nevím kam mám jít a na gymnázium nechci.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud by tě to bavilo, tak je to v dnešní době dobrá volba. Strojírenství má budoucnost a koho znám a dělá v tomto oboru, tak je finančně ohodnocen dost nadstandartně... Samozřejmě se člověk musí snažit a být dobrý v oboru...

hodnocení

1x

Taky doporučuji - dělám servisáka CNC, je to perspektivní obor, kde chybí odborníci - a plat taky není rozhodně marný *smich*

Je ale pravda, že já to mám tak na pomezí koníček/ profese a že je to obor, kde je celý život potřeba se učit nové věci

mnsk
hodnocení

A jaký bych měl podle tebe plat? (Samozřejmě myslím, hned jak bych vyšel ze SŠ. Stačil by na vyžití jako sám (nájem,voda, elektřina, další potřebné výdaje a samozřejmě taky nějaké "úspory"))

hodnocení

0x

Souhlasím s hiawata, pokud budete dobrý, firmy vás zaplatí zlatem. Vidím to u firem, které pro nás vyrábí, obsluha speciálnějších CNC strojů má za 5 let zaplacenou hypotéku a nové auto.

marf*
hodnocení

0x

Skvělá volba, o lepší nevím. Škola:

Obor Strojírenství - programování CNC strojů (Kód: 23-41-M/01)

Název oboru: Strojírenství - programování CNC strojů

Typ studia: Studijní obor

Forma studia: Denní/Prezenční

Délka studia (roky): 4

Ukončení studia: Maturitní zkouška

Určeno pro: Dívky i chlapce

Tento obor nabízí:

Integrovaná střed/...
Obrněné brigády 2258/6, Cheb

hodnocení

0x
No nevim. Mam to vystudovane ale asi bych to delal jen v krajni nouzi. Tady clovek dela bud cvicenou opici a nebo se nudi a cumi do toho jak bezdak do vylohy. Maximalne je zajimave ustavovani a priprava stroje. Pokud to je velkoseriovka tak tezka nuda.. jedine pozitivni jsou snad jen ty penize. Jo a jeste jsem zapomel to vecne cuchani kapaliny. Spis bych se snazil dostat k programovani na pc...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cnc programování
Otázky na téma cnc programovanie
Otázky na téma programovani cnc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]