Ahoj, protože budu za chvíli uvažovat o SŠ, tak bych se chtěl zeptat. Je v této době jít studovat "mechanik seřizovač- s CNC" dobrá volba? Chtěl bych tam hlavně kvůli tomu, že nevím kam mám jít a na gymnázium nechci.
Pokud by tě to bavilo, tak je to v dnešní době dobrá volba. Strojírenství má budoucnost a koho znám a dělá v tomto oboru, tak je finančně ohodnocen dost nadstandartně... Samozřejmě se člověk musí snažit a být dobrý v oboru...
Taky doporučuji - dělám servisáka CNC, je to perspektivní obor, kde chybí odborníci - a plat taky není rozhodně marný
Je ale pravda, že já to mám tak na pomezí koníček/ profese a že je to obor, kde je celý život potřeba se učit nové věci
mnsk
A jaký bych měl podle tebe plat? (Samozřejmě myslím, hned jak bych vyšel ze SŠ. Stačil by na vyžití jako sám (nájem,voda, elektřina, další potřebné výdaje a samozřejmě taky nějaké "úspory"))
Souhlasím s hiawata, pokud budete dobrý, firmy vás zaplatí zlatem. Vidím to u firem, které pro nás vyrábí, obsluha speciálnějších CNC strojů má za 5 let zaplacenou hypotéku a nové auto.
No nevim. Mam to vystudovane ale asi bych to delal jen v krajni nouzi. Tady clovek dela bud cvicenou opici a nebo se nudi a cumi do toho jak bezdak do vylohy. Maximalne je zajimave ustavovani a priprava stroje. Pokud to je velkoseriovka tak tezka nuda.. jedine pozitivni jsou snad jen ty penize. Jo a jeste jsem zapomel to vecne cuchani kapaliny. Spis bych se snazil dostat k programovani na pc...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.