Nejste přihlášen/a.
Dobrý den přeji.
Řeším teď otázku své kamarádky, která je již zoufalá a já sama nevím.
Dcera kamarádky je již dva měsíce hospitalizovaná v psychiatrické léčebně kvůli úzkostem, depresím a pod. ( V minulosti již hospitalizovaná byla, ale měla klasifikované pololetí 1. i 2.).
Věc se má tak, že kvůli svému stavu, který byl opravdu vážný má velmi vysokou absenci - nemá asi 4 známky z 18 doklasifikovaných z 1. pololetí a druhé pololetí nemá klasifikované vůbec, jelikož jak říkám je dva měsíce hospitalizována a předtím měla 14 dní chřipku.Je to celkově složité, ale prý je již v poslední části léčby.
Ředitel dané školy kamarádce pověděl, že si má zažádat o opakování 2. ročníku, měsíc na to již zavolal, že neví, zda bude mít místo .
A nevíme:
* Zda podat žádost o přerušení studia,
* Zda podat žádost o opakování ročníku
* Zda-li by stačilo, kdyby byla ústně doklasifikována během prázdnin a mohla jít do dalšího ročníku
V případě, že někdo z Vás ví, jak takovou situaci řešit, popř. ji řešil, žádám o rady, tipy, odkazy -cokoliv.
Děkuji a přeji krásné teplé dny
Podle mne bude problém v tom, že kamarádka řádně neukončila první pololetí (chybí jí čtyři známky) a že přestože (co dělala před začátkem nemoci?) onemocněla až ± na přelomu 3. a 4. čtvrtletí, není hodnocena v žádném předmětu.
Doklasifikační zkoušky podle mne nepřicházejí v úvahu v případě, že jde o všechny předměty.
Co dál?
Přerušení studia (musela by si začít hradit zdravotní pojištění) by podle mne situaci nevyřešilo, později by musela situaci nějak řešit (získala by jenom odklad a je otázka, jestli by se ještě do školy vrátila).
Já bych rovnou požádala o povolení opakování ročníku. Je ale pravda, že ředitel může žádosti o opakování vyhovět jenom v případě, že je (nebo se uvolní) v nižším ročníku místo.
Nebo by mohla zkusit písemně požádat o individuální stud/...
Zkuste ten individuální studijní plán a když to nevyjde, mohli byste ještě zkusit přestup na jinou školu do stejného ročníku. Dcera by si tak poslední rok zopakovala, ale místo o opakování ročníku na původní škole by požádala ředitele nové školy o přestup.
I v tomto případě žádá zletilý žák sám, za nezletilého žáka zákonní zástupci (rodiče).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.