Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup na jinou střední školu

Od: denisasciglova odpovědí: 3 změna:

Zdravím, mám otázku ohledně přestupu na jinou střední školu. Na internetu jsem si našla spoustu informací, ale můj problém nikde nevidím. Jsem v prvním ročníku a na začátku druhého už bych chtěla být na jiné škole. Žádost píšu v červnu před koncem prvního ročníku. Jde o to, že žádost musí být buď dopisem nebo osobním předáním a musí k ní být přiloženo vysvědčení z konce ročníku. Mám počkat, až dostanu vysvědčení na konci prvního ročníku a žádost poslat až na začátku července? Přečte si jí někdo v červenci, když jsou prázdniny? Nebo mám přiložit vysvědčení z konce devátého ročníku a poslat ji už teď?

Děkuji za odpověď :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Deniso, jestli chceš přestoupit na jinou střední školu, nemusíš čekat až na konec školního roku. Zavolej spolu s rodiči (žádost musí u nezletilé žačky podepsat i oni) řediteli školy, na kterou chceš přestoupit. Pak postupuj podle toho, na čem se s ním dohodnete.

Má-li nová škola jiné zaměření, počítej s tím, že budeš muset znovu do prvního ročníku (rozdílové zkoušky v rozsahu učiva celého roku z několika předmětů ti nový ředitel nejspíš nepovolí).

K prázdninám: Školy fungují i v době prázdnin. V té době sice mají omezený provoz pro veřejnost, ale v průběhu prázdnin se řeší věci, na které není prostor v době výuky → různé opravy, malování, "generální" úklid, přesuny učeben, apod.

denisasciglova
Dobře, děkuji za objasnění. Možná se zeptám trochu hloupě, ale rozdílové zkoušky jsou z většiny předmětů? Nepovolí mi to ani na zkoušku? Jedná se o přestup z Elektrotechnika na Zdravotnické lyceum. Je tedy nějaká šance?
iz*

Deniso,

nevím, jestli ti ředitel zdravotnického lycea povolí přestup do druhého ročníku při tak rozdílných školách. Můj odhad je, že to spíše nepovolí. (Nechtěla bych tě podceňovat, ale těch rozdílů se mi zdá hodně.)

Správně bys měla rozdílové zkoušky složit už před přestupem, ale vím, že někteří ředitelé povolili přestup s tím, že žák musel rozdílové zkoušky složit nejpozději do Vánoc. Pokud zkoušky nesložil, bylo studium ukončeno.

Rozdílové zkoušky bys musela složit ze všech předmětů, které jsi na původní škole neměla. Souběžně s přípravou na rozdílové zkoušky bys ale musela zvládnout nově probírané učivo, nemohla by ses dost dobře vymlouvat, že ještě to či ono neumíš.

Podívej se do odkazu na předměty prvního /... → zkoušku bys musela složit z odborných předmětů i ze všeobecně vzdělávacích předmětů, které jsi neměla (máš teď např. dějepis, biologii, chemii nebo druhý cizí jazyk?) na oboru elektrotechnika.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]