Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet procent nad 100 %

Od: smiseklysak* odpovědí: 7 změna:
Dobrý večer!
Zajímalo by mě jak se počítá s procenty nad 100 %? Dám jednoduchý příklad: Ve škole je 100 žáků, ale dnes přijeli i žaci z vedlejší školy, kterých je 20. Jak vypočítat kolik procent je jich tam nyní?
Když 100 % je 100 žáků a přibylo ještě 20. Chtěl bych nějaký vzoreček, děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Jelikož jsem taky na matematiku hloupý a potřebuju kolikrát vše polopaticky, tak trošku poradím. 100 žáků je 100% (asi nejlehčí možný příklad). 100žáků, děleno 100% = 1 => to znamená, že jeden žák, je jedno procento. Když je tedy těch žáků 120, tak procenta už snad dopočítáš sám ;)

smiseklysak*
hodnocení

Tak přesně tohle jsem potřeboval! Šlo mi o ten postup. Moc děkuji!

Pozor! Ten postup sice vede ke správnému výsledku, i myšlenka je správná, ale nelze dělit 100 žáků stem %. Pokud takový postup napíšete ve škole do písemné práce, i přes správný výsledek bude (nebo alespoň býval) příklad hodnocený špatně!

Správný postup je: Jestliže 100 žáků je 100%, pak 1 žák je 1%. Potom 120 žáků je 120 x 1 = 120%.

repkin*

Satame přečtěte si znovu, co jste napsal ... jeden žák je jedno procento, já napsal to samé, jen s polopatickým vysvětlením. Finální výsledek jsem nechal na tazatele, který to doufám pochopil. *pivo*

A právě to polopatické vysvětlení je špatné. Pokud to tazatel pochopil a ve škole nepoužije "dělení žáků procenty", pak je vše v pořádku. Také jsem uvedl, že myšlenka je správná. Ale matematika je exaktní věda;)

Nebylo to míněno jako kritika, takže mě mrzí, že si nerozumíme.

repkin*
Vzhledem k mým matematickým (ne)schopnostem se obávám, že chyba bude na straně mého přijímače :)

hodnocení

0x

Nedělej si srandu, smíšku. Když je 100 žáků 100%, tak kolik asi % bude 120 žáků?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]