Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odnaučit kamaráda alkoholu

Od: eliskal odpovědí: 7 změna:

(OMLOUVÁM SE ZA CHYBY V TEXTU)

Ahoj jmenuji se Eliška a potřebuji nutně pomoct svému spolužákovy.Před třemi lety (to jsem ho ještě neznala) si našel velmi špatné kamarády kteří ho naučili pít,kouřit a další škodlivé věci.Problém je že mě neposlouhá když mu to chci vymluvit normálně.Ale já zas ho nechci citově vidírat ale pokud to neudělam bude pokračovat a bude s ním naprostý KONEC!:(

Je mu teprve 13 a mě je12 a já už opravdu nevím.Co mám dělat jsem na mezi.Chci aby ješte prožil hezký život,ale taky se s ním chci pořád kamarádit.Prosím,i za každou odpověd budu ráda!Děkuji nashledanou.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

4x

Jediná rozumná věc je to sdělit jeho rodičům. Ty sama s tím neuděláš nic.

sebod*
hodnocení

2x

Eliško, jací jsou jeho rodiče? Asi za moc nestojí a je jim naprosto jedno, co jejich kluk dělá. Nikdo ať mi neříká, že nepoznají na třináctiletém klukovi, že kouří a pije. Jestli to je rodičům šumafuk, tak si přestaň hrát na zachránkyni a věnuj svůj čas a přátelství někomu jinému. Prostě jestli nenajdeš v rodičích zastánce, tak s tím nic neuděláš.

lidus*
hodnocení

2x

Nepleť se do toho, počem ti nic není. Má jistě rodiče a ti se mají starat.

dylin
hodnocení

0x
Ahoj, ty konkrétně s tím můžeš udělat jediné... Být jeho holkou. Když budete pořád randit, nebude s kámošema pít a kouřit. Jinak s tím neuděláš nic.

hodnocení

0x

Pokud nebude chtít on, nic mu nepomůže. Prostě je z rodiny na h...o, takže o to to má těžší, buďto se vzpamatuje sám nebo to s ním špatně dopadne. Nikdo jiný nepomůže. V této chvíli je vše marné. Vlastní zkušenost. Nechte ho být.

hodnocení

0x

Bohužel, pčedevším musí chtít on. To je conditio sine qua non.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]