Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
protože teď budu maturovat a nedávno jsem se rozešel s ex přítelkyní, no a v krátkosti se mi teď mstí, jako voláním v noci apod. Sice mi asi nikdo nebude věřit, že jsem jí nic tak hrozného neudlělal, ale to sem teď nepatří.
Zkrátka doslech jsem se, že pokud já nechci, nikdo na mou maturitu ( ústní ) nepřijde. Nevím zda je to pravda, protože maturita je veřejná věc, a tak se chci zeptat, zda je to tak možné. Chci se jen pojistit, aby se mi nechtěla pomstít ještě takto.
Nevíte tedy, zda je možné se s vyučujícími domluvit, abych maturoval bez těchto možných problémů?
Předem díky za vaše odpovědi na mou otázku.
Dobrý den, píšete o pomstě ze strany expřítelkyně. Tím myslíte, že přijde na Vaší maturitu nějak vyrušovat nebo se hlasitě projevovat? Pokud by tomu tak bylo, tak bude jistě vykázána. A když tam bude někde tiše sedět, tak Vás to nemusí vzrušovat - stačí se soustředit na svůj výkon a její přítomnost ignorovat. Zdravím!
jakell - pokud maturuje i ona, tak může mít třeba stejnou obavu (z Vaší přítomnosti). Maturita je také zkouška z dospělosti, tak se oba chovejte dospěle.
Vůbec se nemusíš bát toho, že ti bude někdo z přihlížejících vadit. Jak ti potvrdí mnozí, kdo už maturitu mají za sebou, v té chvíli jsi tak nastaven na výkon, jsi natolik ponořený do zadané otázky, že si vůbec ani pořádně nevšimneš, kdo tam vlastně sedí. Přítomní musí totiž sedět naprosto potichu a vyučující se tě stále ptají, vedeš s nimi dialog. Opravdu se toho bát nemusíš, nebudeš v té chvíli mít vůbec čas sledovat, kdo tam je a není. Je to jako třeba ve fotbalu. Máš balon a jedeš na bránu, taky nevídíš, neslyšíš. Kdo tam byl, si uvědomíš až potom, a to už ti může být jedno.
A pokud jde o vyučující, v té chvíli by si to nikdo nedovolil bezdůvodně někoho vykázat, nebude riskovat problém. Porušil by předpis, ústní maturita je totiž skutečně zkuška veřejná a vyloučit z komise může jen někoho, kdo narušuje její průběh. Tak ať se zadaří!
Ne, to se nestane, pokud by kdokoliv rušil, třeba jen šeptem s kamarádem nebo třeba jen smíchem, jeden z komise ho potichu vyzve, aby opustil místnost. Ale žádný strach, budete skutečně zabraný, nebudete vidět vlevo vpravo. Když budete umět, tak tím, abyste to tam na ně všechno vychrlil, když ne, budete viset na rtech zkoušejícímu, protože se vás bude snažit navést, abyste si vzpomněl Vše okolo vám v té chvíli bude ukradené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.