Nejste přihlášen/a.
Ahoj.Poprosila bych vás, abyste mi pomohli s jednou úlohou. Neprosím výsledek, ale jak se mám dopracovat k výsledku.Všem velice děkuji.
V těle dospělého člověka je přibližně 5l krve.Jednomu dárci krve se odebere při jednom odběru 0,25 krve.K jisté náročné operaci musí být připraveno 6l vhodné krve a nárokům na její složení vyhoví krev jen od pětiny dárců.Kolik dárců musí nabídnout svou krev, aby byl zachráněn život jednoh člověka?
Zajímalo by mne, kam autoři takových příkladů na ty nápady chodí. Transfúzní stanice mají seznamy dárců, v nichž jsou uvedeny i krevní skupiny. Tzn., že by pozvala o pár dárců (jakési záložníky pro případ, že by někdo z dalších pozvaných nemohl) víc, než by bylo skutečně potřeba. A nějakou zálohu (spotřebu krve při operaci nelze naplánovat úplně přesně...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.