Nejste přihlášen/a.
Ahoj, jsem na gymplu, konkrétně v kvartě - 9. třída. Mám problémy s chemií - doučování, neustálé se šprtání a pořád nic. Příští týden píšeme velký test, který bude rozhodující o naší známce.. (moje známky jsou 4, 4, 5, 5) Co se stane, když dostnu na konci roku na vysvědčení 5? Budu dělat reparát? Nebo rovnou propadnu? Nebo mě dokonce vyrazí? Domluva s naší chemikářkou je jaksi složitá, žádné opravné zkoušení nebude dělat.
Pokud bys měla dostat nedostatečnou, mohou tví rodiče do tří pracovních dnů ode dne, kdy se o závěrečném hodnocení dozvíte, požádat ředitele písemně o přezkoumání hodnocení.
Ředitel potom musí zajistit přezkoušení.
Pokud bys neuspěla, musela bys koncem prázdnin složit opravnou zkoušku. "Automaticky propadnout"nelze. Kdybys neuspěla ani u opravné zkoušky, bylo by nutné ředitele písemně požádat o povolení opakování ročníku.
@Repkin: jde o přezkoumání výsledků hodnocení žáka. Požádá-li zákonný zástupce nebo zletilý student včas, musí ředitel školy postupovat podle § 52, odst. 4 ško/.... Pokud by tak nepostupoval, bylo by nutné se obrátit na školní inspekci a na zřizovatele školy (zde asi obec).
Článek k nesouhlasu se zná/... na webu ČŠI
Pod pojmem přezkoumat hodnocení si představuju, že vezme ten test, zjistí, že nic neuměla a pětku potvrdí. Pochybuju, že by nařídil přezkoušení. Na SŠ jsme propadali z matematiky 3/4 školy a ani stížnosti rodičů nepomáhaly. Nakonec jsem napsal test abych vycházel alespoň za 4, slíbil, že nepůjdu na VŠ a prošel jsem k maturitě. Nicméně už studuju druhou VŠ (první úspěšně zakončená Bc.) a bez matematiky jsem se až doteď obešel, naštěstí našemu zkoušejícímů na Mgr. stačilo obecně říct vlastními slovy co, jak a proč se počítá (což jediné jsem chápal) a teď už matematiku v rámci školy asi v životě nepoužiju.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.