Dobrý den, Chtěla jsem se zeptat jak to v ČR funguje s maturitou z cizího jazyka. Já jsem se totiž narodila v Rusku a nějakou dobu jsem tam žila a později jsme se přestěhovali s mamkou do ČR. A chtěla bych maturovat z ruštiny protože na angličtinu nejsem moc dobrá ale někteří lidé mi říkali že jelikož jsem rodilá mluvčí tak to nelze maturovat z ruštiny ale někdo říká, že by to jít mělo. Děkuji za odpověď.
Dobrý den, nevím to přesně, ale domnívám se, že maturita se skládá ze znalostí nějakého předmětu a nikoliv z původu maturanta. Takže, přesně Vám odpoví třídní učitel/ka, ale patrně to půjde. Asi by bylo zvláštní, kdyby např. syn známého fyzika nemohl maturovat z fyziky (protože by ho připravoval otec). Zdravím!
doplněno 02.05.18 22:24:
liska5 - ona už není maturita z češtiny povinná? Myslím, že stále je.
O tom, že byste nemohla maturovat z ruštiny jsem nic neslyšel. Teď si vezměte, že byste krom ruské maminky měla ještě anglicky mluvícího otce. To by Vám toho podle té teorie, že nesmíte maturovat z rodného jazyka mnoho na výběr nezbylo.
. Domnívám se, že pokud budete maturovat z češtiny, tak druhý jazyk může být ruština. Odkud jste, by nemělo rozhodovat. Handicap budete mít v češtině, tak si vylepšíte průměr dobrou ruštinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.