Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Goniometrické rovnice, radiany, jednotky

Od: pavell* odpovědí: 7 změna:
Dobry den, potřeboval bych poradit s pár příklady:
Zkoušel jsem samozřejmě vše vypočítat ale nemám jak si ověřit správnost, tak bych byl rad kdyby mi někdo pomohl
1) Vyjádřete pomoci konstanty “pí”
150°
240°
2) Vyjádřete ve stupních
5/4pí
2/3pí
3)Pomocí jednotkové kružnice vypočítejte
sin 690°
cos 225°
cotg 300°
4) převést na stupně a minuty
1,18rad
5) převést na radiany
81° 55’
6) Pomoci jednotkové kružnice vypocitejte
5/2pi
11/6pi
Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když nemáte jak to zkontrolovat, dejte sem své výsledky

Na okraj, za to vy nemůžete, ale zadání příkladu 1 mi přjde dost uhozené. Kde jste ty příklady vzal?

pavell*
hodnocení

Příklady jsem dostal zadaný na procvičení. Jinak výsledky
1)
5/6 pi
4/3pi
2)
225
60
3)
30
-
60
4)
67 stupňů 36 minut
5)
1,43 rad
6)
to nějak nechápu

hodnocení

0x

Tak např. 1) a 2) lze počítat třeba trojčlenkou.

360o = 2π radiánů

Ale v zadíní není řeč o radiánech. Ano, asi je to tak míněno, ale to je právě ten důvod, proč se mi to zdá uhozené

hodnocení

0x

Jednčka je dobře,ve dvojce je dobře tš 225 stupňů, ale (2/3)π není 60 stupňů, b y byla třetina pí. Trojka nemúže být dobře už proto, že sinus nemúže být větší než jedna. To jste špatně pochopil; pokusil jste se vyjádřit úhel s použitím periody jako hodnotu mezi nulou a 360 stupni, ne? I to máde špatně, ale hlavně pak z toho výsledku musíte spočítat ty goniometrické funkce, zkuste to znovu. U té šestky byte měl provést právě takový převod, prostě do toho základního tvaru.

pavell*
hodnocení

No tak jednoduše řečeno, mám v tom guláš, už netuším jak na to

pavell*
hodnocení

Našla by se tady nějaká dobra duše a napsala mi aspoň na nějaké cvičení nějaké výsledky? Abych věděl aspoň k čemu se mám dopracovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]