Dobry den, potřeboval bych poradit s pár příklady: Zkoušel jsem samozřejmě vše vypočítat ale nemám jak si ověřit správnost, tak bych byl rad kdyby mi někdo pomohl 1) Vyjádřete pomoci konstanty “pí” 150° 240° 2) Vyjádřete ve stupních 5/4pí 2/3pí 3)Pomocí jednotkové kružnice vypočítejte sin 690° cos 225° cotg 300° 4) převést na stupně a minuty 1,18rad 5) převést na radiany 81° 55’ 6) Pomoci jednotkové kružnice vypocitejte 5/2pi 11/6pi Děkuji
Jednčka je dobře,ve dvojce je dobře tš 225 stupňů, ale (2/3)π není 60 stupňů, b y byla třetina pí. Trojka nemúže být dobře už proto, že sinus nemúže být větší než jedna. To jste špatně pochopil; pokusil jste se vyjádřit úhel s použitím periody jako hodnotu mezi nulou a 360 stupni, ne? I to máde špatně, ale hlavně pak z toho výsledku musíte spočítat ty goniometrické funkce, zkuste to znovu. U té šestky byte měl provést právě takový převod, prostě do toho základního tvaru.
pavell*
No tak jednoduše řečeno, mám v tom guláš, už netuším jak na to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.