Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fejeton-oprava gramatických chyb

Od: meli* odpovědí: 9 změna:

Ahoj, mohl by mi někdo pomoci s opravou gramatických chyb (především čárek) ve fejetonu? Děkuju za všechny rady i připomínky ať už k fejetonu jako slohovému útvaru, tak i ke gramatice ;)

Hudba aneb únik do jiného světa
Pro každého znamená hudba něco jiného. Pro mě je to způsob odreagování a odpočinku. Když si po náročném dni nasadím svítivě oranžová sluchátka a mám chuť nastavit si hlasitost na jedenáct stupňů z deseti možných, uteču od reality do vlastního světa. Každého by asi zajímalo, na co v tu chvíli myslím. Mě samotnou občas taky, někdy se mi dokonce podaří přistihnout se při docela zajímavé myšlence. Když jedu v tramvaji, koukám z okna, malá část mého mozku ještě zpracovává obsah testu z biologie, další je plně zaměstnána podivným oblečením pána ve fialových kalhotách a žluté mikině a ta největší část mého mozku si přeje, aby se nic nezměnilo. Abych celé dny jezdila v tramvaji po městě a poslouchala to, na co mám náladu. Pak ale pani v reproduktoru ohlásí: "Konečná zastávka, prosíme vystupte." a já, ještě pořád sluchátka na uších musím vystoupit a pomalu se vrátit do reality.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zkusím navrhnout opravu dvou věcí-místo "paní v reproduktoru" bych napsal "hlas v reproduktoru" a "já,ještě sluchátka na uších" bych dal "a já,ještě pořád se sluchátky na uších"

meli*
hodnocení

Děkuji :)

a jedná se o fejeton? Nebo se mi podařilo vytvořit nějakej patvar, kterej jenom kazí dobré jméno naší literatuře? :)

pu®
hodnocení

0x

To je moc pěkný fejeton *hej**palec* Opravím jenom pár čárek, jinak chybu neshledávám. Gramaticky i slohově pěkné, fakt moc.

Hudba, aneb únik do jiného světa
Pro každého znamená hudba něco jiného. Pro mě je to způsob odreagování a odpočinku. Když si po náročném dni nasadím svítivě oranžová sluchátka a mám chuť nastavit si hlasitost na jedenáct stupňů z deseti možných, uteču od reality do vlastního světa. Každého by asi zajímalo, na co v tu chvíli myslím. Mě samotnou občas taky, někdy se mi dokonce podaří přistihnout se při docela zajímavé myšlence. Když jedu v tramvaji, koukám z okna, malá část mého mozku ještě zpracovává obsah testu z biologie, další je plně zaměstnána podivným oblečením pána ve fialových kalhotách a žluté mikině a ta největší část mého mozku si přeje, aby se nic nezměnilo. Abych celé dny jezdila v tramvaji po městě a poslouchala to, na co mám náladu. Pak ale paní(i) v reproduktoru ohlásí: "Konečná zastávka, prosíme vystupte,(.)" a já, ještě pořád sluchátka na uších, musím vystoupit a pomalu se vrátit do reality.

doplněno 10.05.10 22:50:

První Dexxův návrh se mi líbí, v tom druhém se mi líbí více Tvá verze. Každopádně ale je to moc pěkný fejeton, líbí se mi hlavně vlastně "metafora" tramvaje jakožto jakési tvojí "mimoreality", ze které jsi nucena po čase vystoupit... je to hezké, dlouho mě nic tak nepotěšilo (a to nejsem učitelka *smich* ).

doplněno 10.05.10 22:52:

Je to fejeton, možná trochu šmrncnutý úvahou, ale to vůbec nevadí.

sebod*
hodnocení

0x

někdy se mi dokonce podaří... Myslím si, že by bylo lepší, aby toto byla nová věta.

meli*
hodnocení

Děkuji moc :) opravdu jste mi pomohli!

sebod*

Tak ať máš za jedna,,:)

lidus*
hodnocení

0x

Fejetonek jak vyšitej! Jen ty dvě věty začínající KDYŽ- to když bych jednou změnila.A jak tu psali ostatní v reproduktoru nesedí paní ale hlas. Jinak to je super.

imsorry*
hodnocení

0x

Je to pěkné a zajímavé, možná trochu krátké, ale fejeton to zrovna moc není ;)

imsorry*
hodnocení

0x

Moc se mi nelíbí slovo "koukám". Určitě bych použila "dívám se z okna...".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]