Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mohl by mi někdo pomoci s opravou gramatických chyb (především čárek) ve fejetonu? Děkuju za všechny rady i připomínky ať už k fejetonu jako slohovému útvaru, tak i ke gramatice
Zkusím navrhnout opravu dvou věcí-místo "paní v reproduktoru" bych napsal "hlas v reproduktoru" a "já,ještě sluchátka na uších" bych dal "a já,ještě pořád se sluchátky na uších"
To je moc pěkný fejeton Opravím jenom pár čárek, jinak chybu neshledávám. Gramaticky i slohově pěkné, fakt moc.
Hudba, aneb únik do jiného světa
Pro každého znamená hudba něco jiného. Pro mě je to způsob odreagování a odpočinku. Když si po náročném dni nasadím svítivě oranžová sluchátka a mám chuť nastavit si hlasitost na jedenáct stupňů z deseti možných, uteču od reality do vlastního světa. Každého by asi zajímalo, na co v tu chvíli myslím. Mě samotnou občas taky, někdy se mi dokonce podaří přistihnout se při docela zajímavé myšlence. Když jedu v tramvaji, koukám z okna, malá část mého mozku ještě zpracovává obsah testu z biologie, další je plně zaměstnána podivným oblečením pána ve fialových kalhotách a žluté mikině a ta největší část mého mozku si přeje, aby se nic nezměnilo. Abych celé dny jezdila v tramvaji po městě a poslouchala to, na co mám náladu. Pak ale paní(i) v reproduktoru ohlásí: "Konečná zastávka, prosíme vystupte,(.)" a já, ještě pořád sluchátka na uších, musím vystoupit a pomalu se vrátit do reality.
První Dexxův návrh se mi líbí, v tom druhém se mi líbí více Tvá verze. Každopádně ale je to moc pěkný fejeton, líbí se mi hlavně vlastně "metafora" tramvaje jakožto jakési tvojí "mimoreality", ze které jsi nucena po čase vystoupit... je to hezké, dlouho mě nic tak nepotěšilo (a to nejsem učitelka ).
Je to fejeton, možná trochu šmrncnutý úvahou, ale to vůbec nevadí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.