Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strach ze státní maturity

Od: alpy odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

dneska jsme dostali vysvědčení za 2. pololetí a příští týden mě čekají státní maturitní písemky. Já vím, že jsou jednoduché, ale mám z toho prostě strach, a to ještě větší než z ústních, který máme až na konci května.

Zvolil jsem si matematiku. Ta se píše ve středu ráno. Bojím se hlavně jí, čeština by snad měla být v pohodě, i když tam mě zas může tlačit čas. No, budu určitě hrozně nervozní (jsem už takovej). A když jsem nervozní, tak nic kloudnýho nevymyslím, přitom když si ty testy z minulých let zkouším doma pěkně v klidu, tak to docela jde a zaseknu se maximálně jenom u několika málo úloh. Ale za ta léta jsem zjistil, že pod tlakem a ve stresu můj mozek prostě "vypovídá službu".

Co byste mi doporučili? Jak se pak v to ráno uklidnit? Budu rád za nějaké tipy. Díky.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

basicallymarek
hodnocení

3x

Uvědom si jednu věc, že i kdyby jsi to náhodou nedal, můžeš to dát po prázdninách, kdy budeš mít spoustu času na přípravu. Vlastně o nic nejde, na VŠ se můžeš přihlásit tak i tak. A také nezapomeň, že maturitu dá dneska každý s prominutím "blbec", takže to dáš také. Vlastně jde o normální písemku, kterou jsi absolvoval už tolikrát a také si ji vždycky dal, tohle je úplně to samé. Chce to se prostě nad to povznést a brát to jako něco úplně normálního. Pokud chceš zkusit ještě něco jiného, skoč si za obvodním lékařem a řekni mu o tom a předepíše ti lék na uklidnění, není návykový a nic ti neudělá, jen se uklidníš.. jako kdyby sis dal panáka před zkouškou, jen tohle je legální :)) Přeju hodně štěstí :)

olin*
hodnocení

0x
V životě budou ještě důležitější věci než nějaká maturita a jak píše přispivatel/ka nade mnou, maturitu dnes udělá (má) každý druhý..

stefan*
hodnocení

0x
Ber to tak, ze "maturita je plot, cez ktorý keď neprelezieš, tak ťa prehodia"...

rv*
hodnocení

0x

Ke zkouškám určitá míra stresu patří. Odměnou ti bude slastný pocit, až to budeš mít za sebou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]