Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělat když mě nepřijali na SŠ?

Od: heitu* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, dělala jsem přijímací řízení ale nedostala jsem se na SŠ. Splnila jsem podmínky i bodové ohodnocení ale nebyla jsem přijata kvůli nedostatečné kapacitě ani na jednu školu, co mám dělat. Slyšela jsem něco o odvolání, co to je? A co bych měla dělat když nepomůže ani odvolání? Předem děkuji za odpovědi.

Co dělat když mě nepřijali na SŠ?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kolikátá "pod čarou" jste byla? Tím, že všichni žáci dělají přijímací zkoušky na dvě školy vzniká to, že ze např. 60 přijatých půjde např. 30 na jinou školu (ale to číslo je "vycucané z prstu", záleží na tom, jak je ta škola preferovaná), tzn. i část žáků "pod čarou" bude přijata. K tomu právě slouží to odvolání - podejte jej co nejdřív, s formátem by měla poradit škola nebo výchový poradce.

Pokud nepomůže odvolání, jsou tu učební obory nebo kterákoliv jiná škola, která nemá naplněnou kapacitu. Zatím ale neházejte flintu do žita!

doplněno 27.04.18 14:53:

61. a berou 60? Tak to Vám tu na rovinu napíšu, že se dostanete. Šance, že ze 60 přijatých půjde 60 na tuto školu, je nulová.

doplněno 27.04.18 14:57:

To je češtin! Správně je to "Pravděpodobnost, že ze 60... je nulová.", jelikož něco, co si člověk nepřeje, není stylisticky vhodné nazývat "šancí".

Teď ale váhám, jestli může být pravděpodobnost nulová. Spíš nízká *zmateny* ach jo... no hlavně, že je všechno "v cajku" *palec2*

heitu*
hodnocení

Byla to Střední zdravotnická škola obor Zdravotnický asistent, z 60 přijatých jsem byla 61.

hoststary*

V tom případě stojí za to se odvolat. Možná, že některé přijaté žačky zkoušejí ještě jinou školu, odpadnou a vy se posunete v pořadí na místo pro přijaté.

@naufrago - Teď ale váhám, jestli může být pravděpodobnost nulová.
Mně se moc líbí obrat "pravděpodobnost limitně se blížící nule" ;)

pokus*

odvolat se - zápisových lístků nedostanou 60. Řešte se školou. Projistotu si připravte jinou přihlášku / třeba i na jinou školu / na 2. kolo. Pokud ste byla přijata na jiný obor - v prvním kole /možnost podat dvě přihlášky/, dejte zápisový lístek tam, vzít ho můžete jen na základě odvolání.

hoststary*
hodnocení

1x

zkusit jiinou školu. Spousta škol čeká jako na spásu, až ještě někdo přijde, protože mají málo žáků... Záletí na vašem oboru, zájmu i školách v místě vašeho bydliště nebo blízko kvůli dojíždění.

Pokud jste si jistá, že nejste přijatá, jednejte hned. Kdo dřív přijde, ten dřív mele...Nepřijatých je jistě mnohme víc, nejste vyjímka. Všichni budou hledat, kam se vrtnou.

hoststary*

Pro informacie se můžete podívat na seznam středních /..., který vám může pomoci při hledání jiné alternativní školy.

marfusa*
hodnocení

0x

Syn se nedostal na gymnazium. Na vývěsce školského odboru Obvodního úřadu v Praze jsme našli seznam škol, kde měli volná místa. Na jednu školu ho přijali bez přijímaček pro vynikající prospěch. Byla to strojnická průmyslovka.

otta

Dobrý den, ten zmiňovaný seznam se mi nepodařilo najít, mohl byste mi poslat odkaz na tento seznam

nebo je vyvěšený někde na městském úřadě?

lmgify

Na stránkách krajských úřadů (jsou zřizovatelem škol ve svém kraji). Seznam zde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]