Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nakreslit graf kružnice?

Od: hyhynka® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně nakreslení grafu pro kružnici.

1) Vím, že obecný předpis je x2 + y2 = r2

2) Také vím, že když místo nuly bude jakékoliv číslo, tak se bude jednat o průměr

3) Jak mám, ale nakrestli graf, když ,,x,, a ,,y,, nebudou mít hodnotu jedna? Např. 2x2 + 3y2 = 12?

Jak mám nakreslit tento graf za předpokladu, že nebudu používat žádou pomůcky (Geogebru, aj.)?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dominikbnp*
hodnocení

2x

"Jak mám, ale nakrestli graf, když ,,x,, a ,,y,, nebudou mít hodnotu jedna? Např. 2x2 + 3y2 = 12?"

Pokud u x^2 a y^2 nebudou stejné koeficienty, jako to je zde (2 a 3), pak se nejedná o rovnici kružnice, ale elipsy. A tu nakreslíš pomocí dvou špendlíků a provázku.

Omlouvám se za své předchozí tvrzení. Přehlédl jsem se a domníval jsem se, že ta rovnice je2x na druhou plus 2y na druhou
dominikbnp*

To se přece stane občas každému.

hodnocení

0x
Máte v tom trochu zmatek. To, co uvádíte,je,pro kladné r, obecný tvar kružnice o POLOMĚRU r a středu v ppčátku a nakreslíme ji kružítkem.

hodnocení

0x
V tom dofatki váš příklad prostě vydělíte dvěma.
Pardon to je špatně. Viz příspěvek níže

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]