Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připuštění k písemné maturitě

Od: sasuke odpovědí: 7 změna:

Ahoj, chci se zeptat, slyšeli jste někdo někdy o tom, že žák jde k písmné maturitě na jaře a k ústní na podzim? Zní mi to jakostrašný nesmysl, ale moje spolužačka tvrdí, že mluvila s ředitelem a že jí výslovně řekl, že jí na jaře pustí jen k písemné části a ústní zkoušku bude dělat na podzim a že to nemohla špatně pochopit, že jí přesně tohle slíbil. Další dva spolužáci mi tvrdí, že máme právo jít k písemné části teď i když maturovat budeme oficiálně až na podzim. Bohužel, ředitele už pár dní nemohu sehnat, tak se chci zeptat, jestli někdo z vás něco o tomhle ví. Je možné jít k písemné části na jaře a ústní na podzim?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vím o jednom klukovi s inviduálním učebním plánem, který píše na jaře slohovky a na podzim didaktické testy a ústní. Jde, to, když dostane povolení nebo když je to u dotyčného od učitele navrhnuté.

sasuke
hodnocení

Aha, takže by to museli navrhnout učitelé, když bych chtěl aby mě pustili pouze k písemným zkouškám a pak je to možné?

Zeptej se na to učitelů, nemusíš shánět ředitele, ale musí na to být důvod - máš nějaký (jiný než že se bojíš nebo že se to nestíháš naučit)? Jde to ze zdravotních důvodů, nebo jestli máš nějaké úlevy od učení potvrzené z psychologické poradny - to by dali víc času na učení...

sasuke
hodnocení

No jako my máme s tou spolužačkou stejný problém, nemáme zaplacené školné a v takové případě ředitel pouští k maturitě až na podzim, ale jí prý řekl, že když je to takhle, může jít na jaře k písemným. Já se ptal zástupce a ten mi řekl, že je to nesmysl, že je na to zákon, že nemůže dělat na jaře písemné, pokud jde k ústním až na podzim.

Nezaplacené školné? Co je to za problém? Chodíš na soukromou školu, nemáš na zaplacení a kvůli tomu budeš maturovat až v září?

hodnocení

0x

To snad platí dodnes, že když propadne na konci čtvrtého ročníku, tak musí složit na konci prázdnin reparát a potom může na podzim maturovat ústně.

sasuke
hodnocení

Tady ale nejde o žádný reparát, jde o to, že teď bude psát písmené testy a na podzim ústní, ale nepropadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]