Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Numerické myšlení - doplnění čísla

Od: tenspatny* odpovědí: 1 změna:

Zdravím,

potřeboval bych poradit s jedním příkladem. Zkoušel jsem to na jedné nejmenované poradně, ale tam mi moc nepomohli, tak to zkusím ještě tady.

Můj postup byl, že když nahoře a dole udělám s čísly stejnou operaci, tak nahoře vyjde výsledek a dole vyjde polovina výsledku. Platí to u prvního a u třetího, tak jsem myslel, že to bude platit i u druhého (domníval, jsem se, že v druhém se to bude násobit, protože pro násobení dole vyšla polovina vrchu). Myslel jsem tedy, že výsledek bude 84, ale není to správná odpověď. Správně to mělo vyjít 42, nemáte někdo nějaké nápady? Já už tam nic kromě téhle podobnosti nevidím, ale jak se říká: "Víc hlav víc ví."

Numerické myšlení - doplnění čísla

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Váš postup je správný a je to jedno z možných řešení. Že zadavatel má jiný výsledek je jeho problém.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]