Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl přímek

Od: 159951 odpovědí: 11 změna:
Ahoj,chtěl bych se zeptat jaký je rozdíl mezi různoběžnou a mimoběžnou přímkou.
Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Různoběžné přímky se protínají v jednom bodě

Mimoběžné přímky nemají žádný společný bod (neleží tedy v jedné rovině)

hodnocení

2x

Jen připomínka: Neexistuje různoběžná a mimoběžná přímka. Musí být totiž vždy nejméně dvě, tedy různoběžné a mimoběžné přímky.

A ještě dodám, že sám název otázky je nepřesný. Tazatel se neptá na rozdíl přímek (co to je? snad rozdíl dvou množin bodů přímek?), ale na rozdíl mezi dvěma typy (dvojic) přímek.

dominikbnp*

Normální člověk to pochopil bez problémů. Prudiči asi ne. Já jsem to třeba nejen pochopil napoprvé, ale navíc je to i češtinářsky správně. Tazatel se ptá na rozdíl mezi těmi pojmy, ne mezi nějakými konkrétními přímkami. Tedy jednotné číslo je možné použít.

Blahoslavení chudí duchem ...

@dominikbnp - navíc je to i češtinářsky správně

Můžete to prosím odůvodnit? Děkuji.

Já bych asi použila v nadpisu jinou formulaci/pád - ale mohu se mýlit.

dominikbnp*

No prostě proto, že se ptá na pouhý pojem "mimoběžná přímka". Nemluví o nějakých zadaných mimoběžných přímkách.

V nadpisu ne

dominikbnp*
Kdo mluví o nadpisu?

"Normální člověk to pochopil bez problémů. Prudiči asi ne. Já jsem to třeba nejen pochopil napoprvé..."

*haha*

O nadpisu mluvím já a @jedubabicka, Kekí dotaz byl právě o nadpisu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]