Nejste přihlášen/a.
Jen připomínka: Neexistuje různoběžná a mimoběžná přímka. Musí být totiž vždy nejméně dvě, tedy různoběžné a mimoběžné přímky.
A ještě dodám, že sám název otázky je nepřesný. Tazatel se neptá na rozdíl přímek (co to je? snad rozdíl dvou množin bodů přímek?), ale na rozdíl mezi dvěma typy (dvojic) přímek.
Normální člověk to pochopil bez problémů. Prudiči asi ne. Já jsem to třeba nejen pochopil napoprvé, ale navíc je to i češtinářsky správně. Tazatel se ptá na rozdíl mezi těmi pojmy, ne mezi nějakými konkrétními přímkami. Tedy jednotné číslo je možné použít.
@dominikbnp - navíc je to i češtinářsky správně
Můžete to prosím odůvodnit? Děkuji.
Já bych asi použila v nadpisu jinou formulaci/pád - ale mohu se mýlit.
No prostě proto, že se ptá na pouhý pojem "mimoběžná přímka". Nemluví o nějakých zadaných mimoběžných přímkách.
"Normální člověk to pochopil bez problémů. Prudiči asi ne. Já jsem to třeba nejen pochopil napoprvé..."
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.