Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gravitační pole - výpočet síly

Od: hyhynka® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,našel by se někdo kdo by mi mohl poradit s tímto příkladem?

Já jsem ho chtěl počítat přes Newtonův gravitační zákon tj. F = kapa*(m1*m2)/r2

Problém je v tom, že neznám hmotnost. Původní jsem si myslel, že použuji vzorec pro výpočet hustoty m = ρ*V a, když znám průměr, tak můžu spočítat i objem. Toto bude asi špatná cesta, už jenom z tohl důvodu, že mosaz nemá přesnou hustotu...

Výsledek by má vyjít F = 1,3*10-6N

Budu rád za každé popostrčení

Gravitační pole - výpočet síly

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dominikbnp*
hodnocení

2x

Máš tam jedinou chybu. Jak ve vzorečku dělíš r^2, tak jsi ho zapomněla převést na metry. Takže nemůžeš dělit 150^2, ale 1,5^2, což právě vysvětluje ty 4 řády.

hodnocení

0x

Počítala bych to tak, jak jste to měl naplánováno. Hustota a objem ---> hmotnost.

Proč se tu ptáte, aniž byste vyzkoušel, zda výsledek odpovídá tomu, co má vyjít?

rv*
hodnocení

0x
Jiná cesta než přes hmotnost neexistuje. Takže pro různou mosaz vyjde samozřejmě různá síla.

hodnocení

Mě to pravě nevychází

Gravitační pole - výpočet síly #2

hodnocení

0x

Ujasni si jednotky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]