Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme papír od psycholožky, že doporučuje odklad. Musime k zápisu?
Ano. Zatím máte jenom doporučení odkladu (nikoliv odklad) povinné školní docházky. O odklad je nutné písemně požádat při zápisu, žádost je třeba podložit vyjádřením dětské lékařky nebo poradenského zařízení (pedagogické poradny).
Viz Zápis do prvních /... (ZŠ a MŠ Jiřího z Lobkovic, Praha)
Obecná ustanovení/... (PDF, 75 kB)
Ano, k zápisu musíte a aby byl odklad uznán, musíte mít kromě vyjádření z pedagogicko-psychologické poradny i papír od pediatra.
Výše jsem vložila komentář (požádala jsem o jeho smazání, aby zbytečně nemátl), v němž jsem uvedla mylnou informaci. K písemné žádosti o odklad je nutné přiložit doporučující posouzení příslušného školského úřadu a odborného lékaře nebo klinického psychologa.
Viz § 37, odst. 1 školského zákona:
Oprava: příslušného školského poradenského zařízení (nikoliv úřadu)
Zajímalo, by mne, na co jsem myslela.))-:
U nás byl zápis 11.4. a tvrdí že dítě musí být zápisu přítomno.Rodiče žádající o odklad musí doložit papír z poradny i od doktora.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.