Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme odklad, musíme k zápisu?

Od: mamka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, máme papír od psycholožky, že doporučuje odklad. Musime k zápisu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

12x

Ano. Zatím máte jenom doporučení odkladu (nikoliv odklad) povinné školní docházky. O odklad je nutné písemně požádat při zápisu, žádost je třeba podložit vyjádřením dětské lékařky nebo poradenského zařízení (pedagogické poradny).

Viz Zápis do prvních /... (ZŠ a MŠ Jiřího z Lobkovic, Praha)

Obecná ustanovení/... (PDF, 75 kB)

pb®
hodnocení

2x

Ano, k zápisu musíte a aby byl odklad uznán, musíte mít kromě vyjádření z pedagogicko-psychologické poradny i papír od pediatra.

iz*

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]

pohanka*
hodnocení

1x

Zaslechla jsem v televizi, že musíte, ale dítě nemusí být přítomno. Ale ještě si to ověřte, jestli jsem slyšela dobře. Přece jenom se mě to již netýká, tak jsem to slyšela jedním uchem.

Pohanko,zaslechla jste to dobře :)
Dítě u toho být nemusí !

iz*
hodnocení

1x

Výše jsem vložila komentář (požádala jsem o jeho smazání, aby zbytečně nemátl), v němž jsem uvedla mylnou informaci. K písemné žádosti o odklad je nutné přiložit doporučující posouzení příslušného školského úřadu a odborného lékaře nebo klinického psychologa.

Viz § 37, odst. 1 školského zákona:

doplněno 19.04.18 16:32:

Oprava: příslušného školského poradenského zařízení (nikoliv úřadu)

Zajímalo, by mne, na co jsem myslela.))-:

Máme odklad, musíme k zápisu?

milannovotny
hodnocení

0x

U nás byl zápis 11.4. a tvrdí že dítě musí být zápisu přítomno.Rodiče žádající o odklad musí doložit papír z poradny i od doktora.

pohanka*

Napadá mě, že to je opatření, požadavek školy. Myslím, že děcku se nic nestane, žádné trauma, když se tam půjde s rodičem podívat. Takové první seznámení se školou.

hodnocení

0x
Měli jsme to podobné. Na zápis jsme šli, mladý si to aspoň vyzkoušel. Chodili jsme pak do ppp na edukačky. Následný rok už vše zvládl naprosto bez problémů, díky odkladu i edukačkám byl znát výrazný posun k lepšímu.Jinak nechápu, proč by si to Váš prcek nemohl vyzkoušet. Děti to baví, těší se.

mot
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @ladinpraha z důvodu porušení pravidel poradny. ]

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]