Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Instagram - nebezpečný účet

Od: anonymka odpovědí: 2 změna:
Ahoj, mám takovej problém...
Ve škole jsem častou obětí slovních urážek apod. Učitelka to ví. Vlastně není jediná, ale pojďme k tématu.
Když měla jedna má spolužačka zaplý Instagram, viděla jsem tam účet s mým křestním jménem a u toho bylo napsáno fanpage. Přišlo mi to divné, jednak mé jméno nepatří do kategorie těch častých a jednou si ze mě jedna holka střílela, že mi fanpage založí. Ostatní tvrdili, že to půlku třídy začalo sledovat, takže je asi logické, že ta fanpage je o mně. Účet byl každopádně soukromý, ale počet 15 příspěvků mě zarážel. To tam jako někdo házel moje fotky?
Dokonce jsem zaslechla, že ostatní tvrdí, že to byl jeden kluk, který byl kdysi mým kamarádem, ale v posledních měsících se ke mně choval vcelku nepěkné a sám mi s úsměvem řekl, co o mně říka za nadávky před ostatními.
To s tím účtem jsem zjistila včera a dnes je smazán. Ten kluk není ve škole už nějaký ten den a mě vrtá hlavou, co tam asi bylo za fotky, jestli vůbec moje. Nikdo mi ten Instagram nechtěl ukázat. Každopádně se mi nelíbí, že mě stále někdo lidově řečeno tahá za fusekle.
Nevíte, zda se v tomto případě dá něco dělat? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Teoreticky můžeš jít ve škole za výchovným poradcem, protože mezi jeho úkoly patří i řešení (kyber)šikany. Osobně pochybuji, že se tím něco vyřeší.
V praxi se dá dělat jediné - hodit to za hlavu a být happy.

Nebo to ber tak, že mít vlastní fanpage z tebe dělá celebritu *frajer*

hodnocení

0x

Zdravím. Nepátrejte po tom. Netrapte se hloupostí druhých, takovou radost jim nedělejte. A pokud Vás někdo slovně uráží a napadá, pošlete ho do patřičných míst a s úsměvem. Já vím, že to zamrzí, ale jediná obrana je být nad věcí a nenechat se zdeptat. Jinak - pokud by se to již dalo nazývat šikanou, pak byste to musela začít řešit s učiteli, když to nepomůže tak s ředitelem a pokud nejste plnoletá, pak v první řadě s rodiči.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]