Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stereometrie - jehlan

Od: anezka* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, potřebovala bych radu:). Neuměl by mi tohle prosím někdo narýsovat? Nejsem si s tou konstrukcí jistá.. Mockrát děkuju:)

Stereometrie - jehlan
Stereometrie - jehlan #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Žádnou tvoji konstrukci, se kterou si nejseš jistá tady nevidím.

anezka*
hodnocení

omlouvám se

hodnocení

1x

1. Zadani je neuplne. Neuvadi totiz orientaci jehlanu v prostoru. Tedy ktera stena, hrana a pod. je rovnobezna nebo kolma s prumetnou. Jehlan v takovem pripade muze byt orientovany nekonecne mnoho zpusoby a zobrazeni bude samozrejme pokazde jine a samozrejme pokazde spravne.

2. Pristupime-li ale diky konvencim zobrazovani jehlanu a zobrazovani lichobezniku na polohu tak jak ji mas nakreslenou, pak obrazek na prvni pohled vypada spravne.

K presnemu urceni spravnosti (tisknout a merit to nehodlam) by musel byt zobrazeny i osovy kriz se stupnici.

Rovnobezne promitani ale neni nic tezkeho. Hrany rovnobezne s prumetnou se zobrazuji v meritku 1:1, hrany kolme se zobrazuji v meritku 1:2 pod uhlem 45°. Z toho vychazi vse.

hodnocení

0x

Kdy se tazatelé lodnaučí vklédat obrázky naležato a nutit čtenáře kroutit hlavu na stranu?*cert*

Na obranu tazatelů musím místopřísežně prohlásit, že ne všichni za to mohou. Občas se mi obrázek při vkládání na web taky otočí. Zpravidla to dělá fotka vyfocená se zařízením otočeným o 90° a napravená do "správné" polohy v nějakém bitmapovém editoru.

Dobře, beru obhajobu na vědomí. Ale stejně mi to vadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]