Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny. Jako hodně z vás jsem dnes psala maturitní sloh z Čj úvahu - Může být obdivuhodný i zdánlivě obyčejný život? .. A mám z ní smíšené pocity, tak bych se vás chtěla zeptat na názor. Psala jsem, že i když zatím sedím v lavici ve škole, tak že věnuji velkou pozornost učitelům atd. a že učitelé aspoň ocení spolupráci a mají z toho dobrý pocit. A že často hlídám dceru mé sestřenky a tím ji pomohu a ona má alespoň čas na vyřízení různých věcí. A nebo že se hodně starám o své zvířátko, které mi to oplatí svoji láskou, chodím s ním na vycházky a tak. A pak ještě že pomáhám svým rodičům a tak. A že jsou to vlastně všechno dohromady dobré skutky a tímpádem i obdivuhodný život. Že lidé, kteří zachraňují životy a lidé, kteří nějakým způsobem pomáhají druhým, mají něco do sebe.
Pravopis tam mám dobrý, odstavce taky, úvahu jsem určitě splnila, jen se vás chci zeptat, jestli jsem se úplně neodchýlila od tématu a jestli to s tím souvisí? Moc děkuji za odpověď.
Snad ne, už je to tady kolikátá otázka. Nikdo neví, jestli došlo k odchýlení od tématu. I učitelé mohou říct, že je to dobré i by to tak opravili, ale nevíte, kdo to bude opravovat. Před pár lety byly spory, že někdo o hezké slohovce napsal, že je povrchní a neprošla. Psát úvahu mi připadá jako nejtěžší - tam se vždycky dá najít něco, co se odchyluje od zadání, že by bylo lepší udělat výstavbu jinak, že to není místy úvaha, ale něco jiného... Nám třeba učitel zakázal brát si cokoliv jiného, že vyprávění, které je nejlépe hodnoceno. Ještě zdůrazňoval, že hlavně ne úvahu. Řekl, že ostatní útvary si můžeme psát při hodině nebo sami doma a teď si máme vzít tutovku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.