Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maturitní zkouška - oblek

Od: pepee odpovědí: 6 změna:
Musí být na maturitu oblek stejné barvy? Nemůžu zvolit černé sako a světlejší kalhoty?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lucie*
hodnocení

5x

Rozhodně nemusí být stejné barvy.Základ je být slušně,vkusně oblečen,podle mě ani nemusí být oblek.Přece jenom už je teplo,do toho je člověk nervozní,potí se...takže stejně nakonec kluci saka odhodí a maturují v košili.Takže může být i košile+vkusná vestička apod.

Hlavní je ! nebýt extravagantní,výrazný.Tohle se nevyplácí u obou pohlaví.Pořád tam sedí jen lidé a ti se dívají na všechno a pokud někdo není po chuti vzhledem,tak si to může"vyžrat".Kamarádka měla mylnou představu,že krásně upravená žena,má být namalovaná(rty,oči..)vypadala jako z ulice,naprosto zmalovaná a do toho barevný kostým*alene*a tenkrát jí to i řekli,že takhle se na maturitu nechodí.Její kamarádka šla vkusně,jemně namalovaná,takový minimalismus a varovala jí,at to setře.Neposlechla a k maturitě sklidila i posměch za nevkus.

doplněno 10.04.18 20:07:

...když jsme u těch fotek,tak takhle taky nechoď*smich*...trocha humoru na odlehčení,já třeba nervozní nebyla,nezvracela jsem o svaťáku jako spolužačky,ale i tak se mi o tom dodnes zdá,že to musím zase udělat znova,že jsem došla pozdě atd.Tak at se daří.;)

Maturitní zkouška - oblek

figurek*
hodnocení

3x

klidně můžeš.

hodnocení

3x

Můžeš zvolit tmavé sako se světlými kalhotami.

Sice to nebude to pravé "ořechové,"ale budiž.

Stejně sako za chvíli potem odhodíš a budeš pouze v košili.

Nejdůležitější je,abys měl dostatek znalostí v hlavě !

Hodně štěstí :)

hodnocení

2x

Dresscode k maturitě není striktně předepsán, u mužů je vhodný společenský oděv, zrovna oblek jedné barvy není nutný, ale sako a kalhoty vhodné kombinace je považováno za minimální standard.

milannovotny
hodnocení

0x

Doporučuji...budete jedinečný*smich*

Maturitní zkouška - oblek #2

hoststary*
hodnocení

0x

a) jste ve vývoji, rychle rostete, za rok po maturitě už vám oblek bude malý a až se budete ženit, budete kupovat nový, stejně jako vám už asi je malý oblek, který jste měl do tanečních, takže kombinace jiného saka a kalhot, které netvoří oblek úplně stačí a nemusíte kvůli maturitě kupovat nový oblek

b) když sladíte kalhoty s košilí, kravatou, ponožkami a botami, budete dokonalý a tmavé sako to jenom doplní, protože v době maturit bývá teplo, stejně ho asi budete mít sundané a vezmete si ho na sebe až když půjdete ke zkoušce

c) horší než nevhodná kombinace saka a kalhot jsou ostatní doplňky, například sandály, sportovní boty, nevhodná barva ponožek, nebo dokonce bez ponožek, žlutá košile s červenou kravatou a zelený kapesníček, nebo jiné nezvyklé kombinace. Dnes je v televizi vidět podivná móda světle hnědých polobotek k černému nebo tmavému obleku. což lze tolerovat u Aleše H., který má k tmavému obleku tmavě hnědé polobotky a k tomu tmavě hnědý kožený opasek, viditelný v rozpenutém saku.

d) jak psali předchozí rádcové, hlavní je, co budete mít v hlavě a jak to budete prezentovat. Nenechte se znepokojit škrtícím límečkem nové nevyzkoušené košile, nebo tlačícími novými botami nebo novým oblekem, na který nejste zvyklý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]