Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vůbec si nevím rady s totuto úlohou. Prý je velice lehká, ale já ji nemohu pochopit. Mohl by mi ji prosím vás někdo vysvětlit s postupem?
Výsledky: 6.1 - 72x kč
6.2 - (61x+990) kč
6.3 - 90 m³
To jsem rád, že to slyším. Dost se přijímaček obávám, nejsem si jistý, kolik příkladů/bodů budu muset zhruba mít, abych měl větší šance na přijetí.
A tak teď tomu už rozumím. Je mi jasné, proč ho někteří nechápou. Jen se bojím, že by mě samotného nenapadlo, že se to dá vypočítat rovnicí, jak jste prosím zjistil, že to tak bude nejlepší to vypočítat touto metodou?
Opravdu velice lehké. Já myslela, že je to příklad tak z páté třídy. Jestli je tohle u přijímaček, tak to naše školství je ještě horší, než jsem si myslela.
Čemu nerozumíš? Podívej se do tabulky a pak odpověz: kolik stojí m3 v městě A? Kolik v B?Pak budeme pokračovat
Děkuju, tomu ještě rozumím. Ale od té druhé otázky si nejsem jistý, Čtu ten text stále dokola, ale nejsem si přesně jistý, co se po mě vlastně chce. Výsledek u 2. je (61x+990) kč, přitomž nechápu moc proč je to zapsané takto a ještě k tomu v závorce. Kdybych výsledek neznal, asi bych napsal 61 x 990. (x tady myslím jako násobit). Myslete si, jaký je to nesmysl, jenže mně matika prostě nikdy nešla a toto mi nejde do hlavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.