Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze to dobře narýsovat - Lichoběžník

Od: lichobeznik13 odpovědí: 11 změna:

Dobrý den , ve škole jsme dostali úkol že máme narýsovat kosodelník ABCD

BD = 7,1 cm

úhel ABD = 30 stupňu

úhel BDA = 45 stupňu

-------------------------------------------------------------------

Nevíte jak to narýsovat , lze to vůbec?

ptal jsem se celé třídy a nikdo to nechápe

neměl by být úhel ABD stejný jako BDA?

Děkuji moc za všechny odpovědi

všechny pomůžou!

:)

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hezký příklad. Tak si to načrtněte. Fígl je v tom, že nejsou zadány úhly mezi stranami, ale vždy mezi stranou a úhlopříčkou BD. Vycházíte tedy z konstrukce nikoliv kosodélníku, ale trojúhelníku ABD. Úhel ABD není roven úhlu BDA. Vrchol úhlu je vždy tam, kde je prostřední písmeno! Jakmile zkonstruujete trojúhelník ABD (BDA), stačí už jen vědět, jak vypadá kosodélník. KOSODÉLNÍK≠LICHOBĚŽNÍK!

Sakra, zas jsem pomalej :)

05.04.18 18:06

;)

hodnocení

2x

Nakreslete si to a naskenujte to sem. Pak možná přijdeme na to, proč Vám to nejde. Mně se to zdá zcela triviální, ale jen pokud jde o kosodélník. Lichoběžník je něco jiného.

hodnocení

2x

Pro úplnost, kosodélník je speciálmí případ lichoběžméka. Jen by s takovým zadáním ("sestrojte lichoběžník...") nebylo řešení jednoznačné, po sestrojené trojkúhelníku ABD by drojúhelník BDC bylo možno doplnin nekonečně mnoha způsoby za dodržení podmínky, že strana CD bude rovnoběžná se stranou AB.

hodnocení

1x

Tak ano..opravdu se bude jednat o kosodélník.

Není to těžké..Popřemýšlejte..zkuste dát své řešení..nebo náčrt postupu.

Já už to mám u sebe nakreslené..a věřte..opravdu to vyšlo..

hodnocení

1x

Už jen od pohledu..

Mezi BDA určitě nemáte úhel 45st, že ne?:)

doplněno 05.04.18 18:13:

inzinyrka: No..měří se to z monitoru trochu hůř...ale je to cca 27-28st..Možná hocha malinko zmátlo, že se kosodélník většinou (v "příručkách") kreslí nakloněný na "druhou stranu"..Až to odhalí, už to možná nakreslí správně..

Mně se nezdá ani těch 30° ABD.

lichobeznik13
hodnocení

ABD je 30 st.

asi ano..ale fotil jsi to "zešikma", tak to trochu zkresluje..Ještě oprav ten druhý úhel..a už to bude hotové..

lichobeznik13
hodnocení

Omlouvám se spletl jsem si to právě jsem četl něco o lichoběžnících a tak jsem to tam napsal aniž bych si toho všiml

lichobeznik13
hodnocení

Takhle mi to vyšlo , nevím jestli to mám správně , co myslíte?
Lze to dobře narýsovat - Lichoběžník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]