Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou školu po SŠ, nebo pracovat?

Od: phoenix odpovědí: 2 změna:

Momentálně studuji SPŠE (elektrotechnickou), Už sem se setkal s tím že z žáků této školy se staly učitelé, jeden je učitel fyziky na ZŠ, a druhý mě dokonce učí Základy elektrotechniky a Elektroniku ze skript jeho tehdejšího učitele. Stát se učitelem mě docela láká, ale jelikož se gymplu štítím jak čert kříže, taky co se dá dělat po gymplu když vás nevemou na VŠ kromě pokladní v Tescu, tak sem si vybral průmyslovku.

Rád bych spíše učil na ZŠ, ale pokud by bylo jednodušší učit na SŠ tak mi to je jedno. Jde mi o to jak vyřešit pedagogické studium, tak nějak sem hledal po internetu a všude jsou řeči o pedagogickém minimu, ale zase sem objevil i řeči, že je to pouze pro vysokoškoláky, které to opravňuje učit právě ten obor který mají vystudovaný. A že ti co mají SŠ tak musí vystudovat aspoň bakaláře, dokonce sem i objevil že středoškoláci musí dokonce vystudovat magistra. Mohl by mi v tom někdo udělat pořádek? Teoreticky bych chtěl učit fyziku a matiku.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Na to, abys mohl učit, musíš mít vysokou školu. Se střední školou tě dnes už nevezmou ani do školky.*sok*

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Co třeba tohle?

karlin.mff.cuni.cz/...

Můj kamarád studuje učitelství chemie na UPOL, tohle bude nejspíš něco podobného. Záleží na tom, odkud jste, příp. kde chcete studovat. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]