Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, potřebuju radu, nebo spíše uklidnit, jestli to zvládnu.
Mám poměrně dobré známky z matematiky, učitel má u mého jména i nějaké plusové body za hezké řešení úkolů z matematiky u tabule, byla jsem jedna ze tří, která vypočítala hodně težký příklad, z naší třídy.
Jenže teď jsem nějak zmatkovala, ze dvou malých desetiminutovek jsem dostala dvě 5 a čtvrtetní práce taky nebyla nejlepší, všude mám postupy, ale výsledky spíše ne. Chci jen zdůraznit, že na vše jsem se připravovala, jenže jsem zmatkař a stalo se.
Jen se chci zeptat, jestli to zvládnu do konce roku nějak vytáhnout alespoň na 2?
Děkuji moc za jakoukoli zpětnou vazbu.
Ano, dává možnost napsat si testy znova, tak uvidím ještě po opravě, jak to bude. Děkuji za uklidnění.
Zajdi se zeptat vyučujícího, ten ti to řekne nejlíp. Vůbec se neboj, pokud jsi měla vždycky dobré výsledky, třeba i jeho samotného mrzí, že se ti teď nedaří, a ocení snahu. A možná se i trápíš zbytečně a dovíš se, že tě pořád bere jako výbornou žačku a ty pětky vidí spíše jako škobrtnutí.
Hodně záleží na tom, kolik toho ještě budete psát a jak zvládneš ty další. I kdyby byly další testy na 1, tak pokud to bude jen jedna čtvrtletka a dvě desetiminutovky, tak je to spíš na 3. Ale pokud těch jedniček bude víc, tak v pohodě. Akorát je docela těžké dneska říct, jak se ti ty další povedou - bylo by unáhlené automaticky počítat jen s jedničkami...
A taky záleží na tom, jak rozumný je učitel. Když mi dítě, které mělo vždy za 1, náhle jedno pololetí vypadlo s průměrem 2-3 a já z hodin věděla, že umí, tak jsem automaticky dala 2. Někteří ale bývají přísnější a na SŠ také zpravidla berou méně ohledů.
Nedal by učitel možnost opravit si známky? Napsat test znovu? Vypracovat nějakou práci?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.