Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohlo by být tohle oznámení?

Od: kamaradka515 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,poprosila bych o radu .Mám domácí úkol doplnit k této zprávě(to co se už konalo)krátké zajímavé oznámení(to co se bude konat).

Zpráva- Ve dnech 21. až 26. ledna 2014 se v Orlickývh horách uskutečníl jeden z nejobtížnějších závodů psích spřežení v Evropě - Šedivačkův long.

Oznámení(co jsem tam vymyslela já) - Skoro se bude konat v Orlických horách ve dench 21. až 26. v 15 jeden z nejobtížnějších psích závodů. Bude tam více než 200 psů.

Myslíte, že by to šlo, nebo se to vůbec nkam nehodí?

Dík.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Kamarádko, už jsem to nakousl včera. Někdo sem přijde s úkolem ze školy v naději, že ho někdo za něj udělá. Někdo má od počátku snahu řešit úkoly sám. U Vás jsem na pochybách. Buď to máte totálně na háku a něco sem předhodíte, aby se neřeklo, že snaha není nebo je tu druhá možnost a to je, že máte základní mezery. Z textu nejsem schopen identifikovat, kolik je Vám let, ale upřímně, lepší text by dala dohromady moje starší dcera a té je dvanáct, slohově by to lépe zvládla i ta devítiletá.

Skoro se bude konat v Orlických horách ve dench 21. až 26. v 15 jeden z nejobtížnějších psích závodů. Bude tam více než 200 psů.

Skoro / neskoro je se ve spojení s časem používá ve slovenštině. Dál to snad ani nemá cenu číst: 21. čeho? 15 čeho?

Logiku to taky nemá. Vy máte informovat o něčem zajímavém, co se bude dít v blízké budoucnosti a nějak souviset s předchozí zprávou. Nezlobte se, ale to, co jste napsala (o překlepech nemluvím) je tak na pátou třídu pomocné školy. Tak koukejte zabrat. Tohle fakt nestačí.

hodnocení

1x

V základní zprávě bych opravila letopočet. Tento závod se jede každý rok. Reagovat na závody staré 4 roky je blbost.

Na internetu si najděte, ve které obci se startuje. A do této obce umístíte nějakou akci související s psími závody a oznámením na ni pozvete veřejnost. Třeba na vernisáž výstavy fotografií z minulých ročníků. Nebo na celostátní setkání chovatelů psů rasy husky. Nebo na odhalení pamětní desky legendárního Šediváčka. Nebo... Možností je mnoho.

hodnocení

0x

To skoro se tam absolutně nehodí. Jinak nechápu zadání. Má-li to být stejné oznámení ale v budoucím čase, tak třeba ,

Ve dnech...se uskuteční...

uveďte sem přesné zadání, jak vám bylo zadáno.

kamaradka515
hodnocení

K uvedené zprávě vymysli krátké zajímavé oznámení.

hodnocení

0x

Zpráva informuje o nějaké události, která se stala, zpráva hodnotí.
Oznámení informuje o události, která nastane, může vyzývat k účasti.

Nestačí - tak jak jste "vymyslela" - jen prohodit minulý a budoucí čas a přidat jednu téměř holou větu a jedno ne všem čtenářům jasné slovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]