Nejste přihlášen/a.
Zdravím, nemáte někdo zkušenosti s citováním do bakalářských prací? Potřebovala bych ocitovat přednášku ze školy a zajímalo by mě, co všechno mám napsat a v jakém pořadí. Jde o přednášku (nejsou k tomu skripta), kde učitel psal na interaktivní tabuli, a to nám dal na stránky školy. Jestli mám do citace uvést i zdroj, nevadí, že by odkaz byl přístupný jen studentům univerzity?
Děkuji
Možná je moje řešení nestandardní, ale u mé poslední práce nám říkali toto zlaté pravidlo: "Citujte tak, aby byl zdroj vždy jasný a dohledatelný, aby bylo jasné, o jaký druh dokumentu jde a jak jej rozeznat od ostatních." Proto bych uvedla název přednášky, kdo přednášel, kdy a kde (univerzita, fakulta) s tím, že podklady přístupné pro studenty univerzity jsou tam a tam (web) a je na vyžádání dostupný u autorky práce.
Pokud je to aspoň trošku možné, dohledejte primární zdroj citace - nelze citovat sekundární zdroj, když primární je lépe dostupný a lépe citovatelný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.