Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poprosila bych o pomoc z úlohami, kterévůbec nejsem schopna pochopit.Už tady píšu moc krát a vy mi perfektně umíte pomoci.Všem moc děkuji.
Zapište čísla 3, 4, 5,6,7,8 a 9 do sedmi kroužků na obrázku tak, aby všechny trojice čísel ležících v přímce měly stejný součet. Určete součet všech možných čísel na pozici označené otazníkem. Přidám k tomu nákres.-Kreslit neumím už jsem se o tom zmínovala
Jestliže A, B, C jsou různé číslice, tak potom největší možné šesticiferné číslo zapsané pomocí tří A, dvou B a jednoho C nemůže být rovno- A. AABBC, B. CAAABB,C.BBAAAC,D.AAABCB,E.AAACBB
Já se hodně omlouvám, ale zapomněla jsem vložit nákres vypaadá to tak, že jedno kolečko je uprostřed a 6 koleček jsou okolo něj k úloze 1
Kamarádko, chcete tomu vůbec rozumět nebo hledáte řešení výsledek a je Vám jedno, jak se k němu dospěje?!
Zjistit, že myslíte, že řešení elisy je OK, mě moc neuklidňuje.
První příklad připomíná jeden z minulé otázky. Máte řadu sedmi čísel 3,4,5,6,7,8,9. Součet čísel po diagonále, tj. po spojnici protilehlých míst musí být dle zadání konstantní. Toho lze dosáhnout jediným způsobem: Zvýrazněná šestka je uprostřed řady, musí být v každém součtu, tedy uprostřed kruhu. Dále berete vždy čísla stejně vzdálená od středu řady a umísťujete je na místa vzájemně protilehlá 3+9=12, 4+8=12 atd. Nebo chcete-li 3+6+9=18, 4+6+8=...
Pochopila?
Vy jste tajnůstkářka nebo máte pocit, že my máme křišťálovou kouli. O jakých otaznících to mluvíte? Kde jste vzala čísla 1 a 2? Asi budete muset doplnit zadání . Schema máte vyplněné správně.
Ale jo, máte částečně pravdu. Přehlídl jsem další 2 možná řešení. Krom 6 mmohou být uprostřed ještě krajní hodnoty. Princip zůstává stejný. Jen jsem nepochopil, kde jste vzala v řadě 3-9 čísla 1 a 2?
Dobrý večer, děkuji už to chápu, že na místě otazníku tam bude 6, protože to s ní dává všude dohromady 18. A tak jak po mně chtějí určit součet všech možných čísel na pozici označené otazníkem tak tam může být 1,2,6 což dohromady dává 9.Je to správně?Předem děkuji.
Co se týká druhého příkladu, úplně jsem nepobral zadání.
Jednak tam máte chybu, domnívám se, že v zadání mělo být"
A. AAABBC, Vám tam jedno A schází
Potom jsem nepobral to, že největší možné šesticiferné číslo zapsané pomocí tří A, dvou B a jednoho C nemůže být rovno...
Největší možné číslo je přece jedno. Ostatní možnosti tedy nebudou největší a tím pádem budou splňovat podmínky zadání. Co je to za příklad, kde správně jsou 4 možnosti z pěti?!
No, zpět k řešení: Čísla A,B,C mohou nabývat hodnoty 0-9, přičemž A≠B≠C. Takže jakých hodnot budou nabývat A,B,C, aby výsledné šestimístné číslo nabývalo maximálních hodnot? Jak je budete řadit za sebou? Vzestupně, sestupně, náhodně? Čekám na řešení, návrh řešení nebo projev snahy
Ještě jednou: V zadání je A. AAABBC nebo to má být jinak?
Otázka nezní, jaké konkrétní číslo, ale která z variant. Domnívám se tedy, že hledáme 5 největších čísel do 5 zadaných masek a z nich potom uvedeme čtyři (protože čtyři nemohou být maximální, největší je jen jedno). Nebo je v zadání ještě další chyba? Poslední možnost je, že jsem zadání vůbec nepochopil. Ale tu by mi musel někdo zdůvodnit.
Správně . Největší číslo je možnost A, potom následuje B,C,D,E. Ovšem formulace otázky mě zaráží. Tak jak je napsaná otázka, bych odpověděl, že největší nemůže být B, C, D, E. (když největší je A)
Amax=999887, Bmax =988877, Cmax =998887, Dmax =999878, Emax =999877
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.