Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výsledek praktické maturitní zkoušky

Od: jardaholy odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.

.

.

Mám problém, se kterým si už vážně nevím rady. Jakožto letošní maturant jsem absolvoval maturitní zkoušku o níž jsem po pár dnech byl skoro až s výsměchem informován příslušným učitelem (na předmět, který jsem si vytáhl) o tom, že jsem mám za 5. Spolu se mnou ve stejném předmětu neuspěli moji další dva spolužáci, a když se dotyčného učitele ptali zdali by v případě správnosti první části mohli mít za 4, tak prý ano, na můj dotaz proč nemám za 4 já, když jsem první část měl učitel odvětil, že MI prostě 4ku nedá... Já si ale stejně myslím, že můj výkon byl alespoň na tu 4ku, tak jak říkal.

.

Po neúspěšných pokusech problém rozřešit a vyhnout se tak neudělání maturity jsem byl odbíjen pouze chabými argumenty a opovržením a tak vyrazili na pomoc rodiče, kteří mne po schůzce s tím učitelem informovali o spoustě (do očí bijících) lží že si nepíšu sešit - lež, že se neučím - lež, že jsem na hodinách nepracoval - lež), které však jsou bohužel typu tvrzení proti tvrzení (a nebo vlastně něco takového nemůže ani vědět, viz. třeba to mé eučení) a bohužel jako učitel má vždycky pravdu, ale co já jako? Nechci si nechat komplikovat život evidentní šikanou z rukou tohoto učitele, zvlášť když to dává tak najevo a navíc on sám není příliš svatý -> pominu-li jeho dost špatné výukové metody, tak určitě dost negativním jevem je, že mnohokrát vůbec nepřijde na hodinu a přijde až po ní zapsat do třídnice, dále také že když přijde, tak pořádně ani nevěnuje pozornost průběhu prací v hodinách praxe a dělá si svou práci někde mimo, atd. Ale to jsem asi trošku odbočil...

.

Proč tedy zde vlastně píšu? Rád bych znal své možnosti obrany, proti jeho rozhodnutí, zdali se můžu nějak oficiálně odvolat, nebo zdali se to pak dá nějak řešit s předsedou maturitní komise při sdelování definitivních výsledků maturity?

.

Rozhodně si totiž nechci nechat zkazit šance na přijetí na VŠ kvůli tomu, že se po mne někdo takový vozí, protože obě školy, kam jsem se hlásil vyžadují maturitní vysvědčení předložit u příjímaček a já pokud budu muset dělat opravnou v září, tak jsem jasnej... Navíc i kdyby to teda nedopadlo, tak mne znovu čeká los z předmětů u praktické maturity a co já když su znova vytáhnu daný předmět? Nechce se mi tam moc chodit s tím, že proti němu nemám obranu a že mne může zase znovu vyhodit...

.

Ještě, když sem píši, tak bych mne zajímalo, zdali mám nějakou možnost zažádat si o jiného zkoušejícího u ústní MZ? Jelikož i zde na mne čeká výše zmíněný učitel a nerad bych, kdyby se jeho zlovůle přenesla i sem, protože to by znamenalo pravděpodobný neúspěch i u ústní části, protože prostě když učitel chce žáka potopit, tak ho potopí.

.

Předem děkuji za Vaše případné odpovědi, doufám, že mi pomohou v řešení tohoto nepříjemného problému a přejí Vám ostatním, aby jste měli měli lepší štěstí na kantory než já.

.

.

S pozdravem

Jarda Holý

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

amidamaru*
hodnocení

1x

Pokud za Vama stoji rodice a maji padne duvody,staci podat stiznost na dotycneho profesora pro zaujatost.Kazdy reditel(jedna se o prestiz skoly),ma pravo prizvat ke skouskam nezaujateho prisediciho profesora i z jine skoly.Aby to bylo jeste pruhlednejsi,muze i pozvat nektereho z rodicu.

Dalsi varianta je podat stiznost na inspektorat.Ale to Vam osobne nedoporucuji.Kdyby jste se dostal na vysku,potahne se to s Vama.Aprofesori taky tahnou za jeden provaz.

Mi osobne taky sedel jeden profesor na krku.Ve stojirenstvi jsem si mel obhajovat svou praci(vykresy)On mi dal,aniz se na to podival,za 5 a jen proto,ze byly nakreslene,ne centropery,ale centrofixim.Pres reditele jsem si vyzadal sve prace a chtel je jit obhajovat na Krajsky inspektorat.Zalekl se a dal mi za 2.I kdyz to nemelo zadnou chybu.Mel by jste pred reditelem vyvracet vsechny jeho argumenty.

Nepisete sesit?Ukázat zapisy

Nepracuje v hodine?Ukazat zapisy z hodin

Ze se neucite?Potvrdit rodici.Atd.atd.

Muj kluk taky vsechno svadel na profesora.Reditel me vsak pozval bez ohlaseni na jeho hodinu a zjistil jsem ze si vymysli.Ta vite,taky jsem se poptaval i jeho vrstevniku.Dospeli jsme s reditelem k zaveru,ze ho prelozime a at kluk dostuduje.Uz je vyuceny.

stepi*
hodnocení

0x

můžete podat žádost o přezkoumání maturitní zkoušky, zaujatost učitele ap. ke krajské školní inspekci, tady toto tam odůvodněné věci řeší

antonius*
hodnocení

0x

Zdravím Jardo,

můžete mi prosím sdělit, jak jste dopadl?
Zajímá mě Váš příběh, protože podobný abslvovla můj syn, který z průběžné aktivity na praktické zkoušce dostal 4 a učitel´MU SLÍBIL, ŽE KDYŽ JEHO PRÁCE BUDE EXCELETNÍ, muže dostat ještě vytouženou jedničku. Pracoval na ní jak vůl, zhodnocení matur. komise, bylo, že práce byla zhotovena nad rámec středoškolské látky. Celkovou známku dostal dvojku. Důvod, protože z průběžné známky 4 prostě dvojka nelze udělat... Bylo toho více i v dalších předmětech. Syn se odvolal ke kraji, ten však výsledek maturitní komise potvrdil, aniž by výrobek viděl, či hO MOHL OBHÁJIT... Jak jste dopadl Vy? Držím palce.

L.P.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma maturitní vysvědčení

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]