Mám na 4 letém gymnáziu z fyziky průměr 4,0. 2 čtyřky s váhou 1 a jednu čtyřku z celoročního testu s váhou 4. Nicméně nám učitelka sdělila, že kdo dostane z velké písemky horší známku než 3, tak ZAŘÍDÍ, aby propadl. Je to možné ZAŘÍDIT jinak, než opakovaným zkoušením a snahou napařit danému studentovi co nejvíce pětek? Slyšel jsem, že profesor může zhoršit studentovi známku max o 0,25, ale nevím, co je na tom pravdy. Děkuji za odpovědi
A když jedničkář bude mít smůlu a z velké písemky dá 4, tak taky propadne? Zase nevěřte všemu, co učitel říká.
Na druhou stranu, kdyby měl synek z nějakého předmětu na SŠ průměr 4 a horší, vážně bych si s ním promluvil (a probíralo by se i to, zda na té škole chce pokračovat).
Čtyřka je nedostatečná z milosti, aby to nebyla pětka.
Zřejmě to je pro vás předmět, který vás nebude jednou živit, asi jste humanitní typ spíš na jazyky a fyzika je pro vás pouze nutné zlo, kterému se nemůžete vyhnout. Přesto zkuste aspoň trochu z fyziky pochopit, naučit se to alespoň na dobrou, což vám učitelka svým způsobem také dává najevo, jinak fakt skončíte s propadnutím z fyziky se všemi důsledky.
Podle mne by se učitel neměl vyjadřovat, jak popisujete.
Průměr známek je jenom jedním z kritérií, o stanovení výsledné známky toho rozhoduje víc. Učitel známku navrhuje, o konečné známce rozhoduje pedagogická rada.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.