Dobrý den, mohla bych se zeptat proc mi prosim nevychazi priklad? Priklad číslo 2 má vyjít ze x=6 a y=2 priklad číslo 3 má vyjít t=1 a u=1/5. Můžeme to resit jakoukoliv metodou. Na obrázku jsou moje nepovedené pokusy. Dekuji moc všem za rady.
Koukal jsem jen na ten první příklad a podle mě máte špatné už zadání. Schválně si tam dosaďte a ta druhá rovnice podle vašeho výsledku nevychází. Kartaginec byl rychlejší
V příkladu tři jste u druhé úpravy (při násobení druhé rovnice deseti) zapomenul u první rovníce na pravé straně před jedničkou opsat mínus.
Příklad dva máte nejspíš špatně opsaný. Udělejte si zkoušku hned na vstupní rovnice. Počítám to zpaměti, ale sdá se mi. že už druhá rovnice při dosazení předpokládaného řešení nevyjde.
Buď tak, nebo je špatně zadání. Například by na pravé straně mohlo být 13/2. Ale to je věštění z kávové sedliny. Taky by mezi členy s x a s y mohlo být mínus a vpravo 5/2.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.