Nejste přihlášen/a.
Já jsem studoval dálkově (maturita) a také se jednalo o soukromou školu. Je asi individuální, co komu maturita přinese-někdo ji potřebuje, někdo chce studovat apod. Je pravda, že já sám, jsem ji zatím nevyužil! Také nejsem moc chytrý, ale nosil jsem v sobě určitou naději-realita je bohužel jiná! Ale že by ji každý dostal zadarmo, to ani náhodou, chce to snahu a nasazení, ať je úroveň školy jakákoliv-mě dala škola zabrat!
Dcera má Bc. a nyní se rozhodla studovat na SŠ ¨mimoškolní pedagogiku, vzhledem k tomu, že má ped. pro SŠ Bc nastupovala do 3 ročníku, škola je soukromá 20 000/školní rok. Letos maturuje a věřte mi, zadarmo a bez učení ta škola není. Jen ročníková práce byla v podstatě téměř totéž jako práce Bc. a k maturitě do každého předmětu 20 otázek co dostala předem a musela si je vypracovat a naučit, mimo jiné je tam i hra na klavír a to je u maturity teorie + 5 skladeb co si vylosuje. Já být "blbec" to jistě nejste, tak se na SŠ nehrnu.
Žádná škola "nedává" maturitu, maturitní zkoušku je nutné složit. I na soukromých středních školách jsou předsedové maturitních komisí z jiných škol → jak myslíte, že by škole prošlo "dát někomu maturitu"?
Poznámka: Maturita je dnes "zadarmo" (téměř) všude, její úroveň se za posledních 29 let hrozně snížila.
Ivzez s poslední větou nesouhlasím, naopak úroveň je podle mého mnohem vyšší než byla za mého maturitního mládí kdy se témata ještě vyhlašovala ráno rádiem.
Liduš, s tím nemohu souhlasit. To, co bylo dříve potřebné znát k maturitě, stačilo v roce 2000 ke státní jazykové zkoušce. Navíc připravuji lidi k maturitám, takže mám přehled o tom, co se k maturitám požadovalo dříve a co se vyžaduje nyní.
Nesouhlasím ani s těmi tématy. Rozhlasem se vysílala pouze témata písemných (maturitní otázky si školy připravovaly samy) prací (určitě z češtiny, nevím, jestli i z dalších předmětů). I ty písemky měly tehdy větší rozsah než písemné práce v současnosti.
Úrovni tehdejší maturity dnes ± odpovídá bakalář.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.