Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Distanční studium- maturita

Od: luckapucka odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, momentálně pobývám v UK a zvažuji začít s distančním studiem. Zajímala by mě však jedna věc. Všichni vykládání, že s distančním studiem, za které se platí, dostane maturitu každý blbec :D zajímalo by mě, co je na tom pravda, protože já blbec celkem jsem :D děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nechytracek
hodnocení

0x

Já jsem studoval dálkově (maturita) a také se jednalo o soukromou školu. Je asi individuální, co komu maturita přinese-někdo ji potřebuje, někdo chce studovat apod. Je pravda, že já sám, jsem ji zatím nevyužil! Také nejsem moc chytrý, ale nosil jsem v sobě určitou naději-realita je bohužel jiná! Ale že by ji každý dostal zadarmo, to ani náhodou, chce to snahu a nasazení, ať je úroveň školy jakákoliv-mě dala škola zabrat!

lidus*
hodnocení

0x

Dcera má Bc. a nyní se rozhodla studovat na SŠ ¨mimoškolní pedagogiku, vzhledem k tomu, že má ped. pro SŠ Bc nastupovala do 3 ročníku, škola je soukromá 20 000/školní rok. Letos maturuje a věřte mi, zadarmo a bez učení ta škola není. Jen ročníková práce byla v podstatě téměř totéž jako práce Bc. a k maturitě do každého předmětu 20 otázek co dostala předem a musela si je vypracovat a naučit, mimo jiné je tam i hra na klavír a to je u maturity teorie + 5 skladeb co si vylosuje. Já být "blbec" to jistě nejste, tak se na SŠ nehrnu.

iz*
hodnocení

0x

Žádná škola "nedává" maturitu, maturitní zkoušku je nutné složit. I na soukromých středních školách jsou předsedové maturitních komisí z jiných škol → jak myslíte, že by škole prošlo "dát někomu maturitu"?

Poznámka: Maturita je dnes "zadarmo" (téměř) všude, její úroveň se za posledních 29 let hrozně snížila.

lidus*

Ivzez s poslední větou nesouhlasím, naopak úroveň je podle mého mnohem vyšší než byla za mého maturitního mládí kdy se témata ještě vyhlašovala ráno rádiem.

iz*

Liduš, s tím nemohu souhlasit. To, co bylo dříve potřebné znát k maturitě, stačilo v roce 2000 ke státní jazykové zkoušce. Navíc připravuji lidi k maturitám, takže mám přehled o tom, co se k maturitám požadovalo dříve a co se vyžaduje nyní.

Nesouhlasím ani s těmi tématy. Rozhlasem se vysílala pouze témata písemných (maturitní otázky si školy připravovaly samy) prací (určitě z češtiny, nevím, jestli i z dalších předmětů). I ty písemky měly tehdy větší rozsah než písemné práce v současnosti.

Úrovni tehdejší maturity dnes ± odpovídá bakalář.

hodnocení

0x
Studovala jsem dálkově a taky nejsem žádnej Einstein. Ale je to dřina. To, že Vám dají maturitu zadarmo, je obrovská hloupost. Lidé tak shazují soukromé školy. Je fajn, že chcete studovat. Pokud jste ochotná pár let věnovat škole místo volného času, tak to má smysl. Já pět let volný čas skoro neměla...bojovala jsem s druhým cizím jazykem.
Držím Vám palce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]