Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Placená diplomka

Od: djjf odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, studují na technické vš a jedna firma zveřejnila nabídku témat pro bakalářky/diplomky. Měl bych o to zájem, ale nevím zda je vhodné se hned na poprvé zeptat zda bych mohl za ni dostat zaplaceno? Jak jste to řešili vy, pokud máte takovou zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danka86*
hodnocení

2x

Jestli budete zpracovávat bakalářku/diplomku, kterou firma bude moct nějakým způsobem využít pro svoji činnost, tak to nejspíš bude placené.

Zavolejte tam nebo tam zajděte osobně a zeptejte se, jestli je téma ještě k dispozici, že byste měl o to zájem a snad vám řeknou, zda a kolik vám za to zaplatí, když to budete psát.

iz*
hodnocení

1x

Vidím, že etika a pravidla Vám nic neříkají. "Máte zájem"se podílet na podvodech a hledáte u nás radu nebo zkušenosti. ► Ty tu nenajdete (doufám).

doplněno 20.03.18 04:49:

Mně ta otázka na zaplacení za bakalářskou práci připomněla ty portály, které za úplatu nabízejí "zpracování podkladů"pro seminární, bakalářské, diplomové, doktorské a habilitační práce. Pod obratem "zpracování podkladů"se u nich skrývá vyhotovení objednané práce.

Jestli jde v tomto případě o něco jiného, zmýlila jsem se a omlouvám se. (Nemínila jsem se nikoho dotknout ► jen mne nadzvedla"představa, že by se tu někdo ptal na zkušenosti s odměňováním proací pro takové portály.)

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 19. 03. 2018 17:48:28
Nevidím tu nic, co by naznačovalo jakýkoli pokus o podvod.
danka86*

Já jsem to pochopila tak, že nějaká (nejspíš technická) firma vypsala témata vhodná ke zpracování bakalářky nebo diplomky, která by mohla být užitečná pro její vlastní činnost - tvůrce diplomky by pracoval přímo s daty té firmy a mohl by navrhnout nějaké technické řešení přímo na míru té firmě. S ohledem na to, že ta firma z výsledků takové BP nebo DP bude čerpat a profitovat, bývají takové práce placeny.

Předpokládám, že se nejedná o žádnou podvodnou činnost *palec*

Tohle podezření ze snahy o podvod bych nesdílel,

lidus*
hodnocení

1x

Klidně se ptejte. Kamarád dělal doktorantskou forenzní audit firmy, firma se nabídla sama a za práci zaplatila. To bude asi něco podobného u vás.

hodnocení

0x

Jak psal brácha bakalarku tak mu firma za to dala notebook a jak psal pro nich diplomku tak ho potom za to zaměstnali víte jak se to říká líná huba hotové ... Tak se Zeptejte za to nic nedáte

hodnocení

0x

No, je vidět, že jste jiná generace. Samozřejmě je dobře, když člověk dostane za práci zaplaceno a když se nezeptáte, odpověď bude vždycky ne. Za nás to tedy bylo jinak.Člověk si mohl vydělat formou brigád v oboru, na to se dalo navázat diplomkou ve stejné firmě. Ovšem zrovna u diplomky bylo těch placených 0 (ČVUT, fakulta strojní, 1997). Neznám nikoho, kdo by dostal za diplomovou práci zaplaceno (s výjimkou černé ekonomiky). Čas do práce vložený jsme tak nějak považovali za součást studia. Materiál šel na vrub zadavatele. Další možnost výdělku byla jako pomocná vědecká síla na fakultě, opět se to dalo překlopit do diplomky, opět neplacené. Pokud byl zadavate diplomky škola, měli jsme smůlu i s materiálem. S výjimkou toho, co prokazatelně přešlo do majetku školy.

rv*
hodnocení

0x

No já bych studentovi nic neplatil. Témata nabízím sice s tím, že to třeba nějak využijeme, ale studenti jsou bez zkušeností a to, co vyplodí je téměř vždy nepoužitelné. Navíc komunikace s nimi, objasňování o co jde a jak by to mělo být, obvykle zabere víc času, než kdybychom si to udělali sami. Takže spíš je to cesta, jak si ověřit, jestli student za něco stojí a pak se to může stát jako základ na pozdější nabídku místa. Nebo už při první návštěvě oba zjistíme, že se úplně míjíme a v míru se rozejdeme.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]