Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Trvanlivost aminokyselin a lecitinu?

Od: postcd® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

mám několik let doma Lysin (aminokyselina) v prášku, zavřený v igelit. sáčku. Zajímá mě kolik zhruba let to takto vydrží než to začne být nevhodné ke konzumaci, nebo se to rozloží/znehodnotí a přestane plnit účel?

Stejnou dobu tu mám sojový lecitin také v sáčku zavřený.

děkuji

 

 

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jabraka*
hodnocení

0x

Stejně jako maso ani v lednici uložené nebudou po roce ke konzumaci bezpečné.Přirovnat by se to dlo k sušeným potravinám,třeba poelévkám,nebo sušenému mléku.

JABRAKA

 

liska5
hodnocení

0x

Mám zkušenost jen s lecitinem, že může žluknout, zhořkne. Ale když by byl v chladu a hlavně v uzavřeném obalu, tak víc jak rok vydrží.. Vy na tom obalu nemáte dobu expirace? Pokud je tam datum výroby, tak to úplně první číslo znamená počet let, jak se za uvedených podmínek může skladovat.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]