Nejste přihlášen/a.
měla bych dotaz chtěla bych se zetat jsem v osmé třídě a chci si už najít školu k mému oboru co by mě nejvíc zajímal . a to je právo. Na jaké školy bych se měla podle vás dívat.
Dobrý den, zřejmě gymnázium a potom na právnickou fakultu (což je už VŠ). Jenom po SŠ právník nebudete. Zdravím!
irena11 - ujasněte si, jestli chcete být právník (potom na gymnázium a VŠ) nebo jen pracovat u právníka nebo u soudu (na to by Vám zřejmě stačila SŠ).
Jestli to bylo na mě, tak jsem s jedním budoucím právníkem chodila. Nějak nemám ve zvyku nadávat na vysoké příjmy právníků, protože poté, ci jsem viděla jejich studium, si docela říkám, že si je zaslouží... v době, kdy já se učila na státnice na peďáku, on dělal dílčí zkoušku z jednoho předmětu. Měl toho k učení víc než já. Proto tvrdím, že jedině gympl dokáže udržet mozek v takové kondici, se kterou se dá studium práv přežít.
Ale nedávno tu byla diskuze, ve které spousta lidí tvrdila, že to tak hrozné není. Byl tam někdo, kdo vyloženě řekl, že každé studium se dá zvládnout, když se člověk trošku snaží. O studiu práv si to já rozhodně nemyslím
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.