Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co znamená v angličtině dash?

Od: fdff odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, dělám logo pro jednu sushi restauraci v USA a instrukce jsou takové:

"The name is RYORI , the o in ryori could be a piece of sushi and a dash over the o".

Nerozumím v té větě slovíčku dash, co si můj klient pod tím představuje? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Vodorovná čára nad O.

ō.

Každopádně zadání říká, že to O by mělo vypadat v logu jako sushi a ta čárka jako hůlka. Chybí tam nějaké slovo na konci věty v tom zadání.

Co znamená v angličtině dash?

figurek*
hodnocení

1x

dash znamená prchat, kmitat, utíkat metelesku blesku nebo taky čárku či linku v textu.

Možná po vás poptávají, že v logu RYORI má to prostřední O vypadat jako nějakou čárkou přeškrtnutý kousek sushi.

hodnocení

1x

"dash" je pomlčka (nebo spojovník, nikdy nevím, který je který), klient si dle mě představuje vodorovnou čárku nad o. I když je divné, že vlastně píše "the o in ryori could be a dash over the o".

To je specifikace nějakého graf. návrhu?

V typografii je to pomlčkam (rozlišuje se m dash a n dash), spojovník je divis. Ale múže být i nad nebo pod znakem písmene (jak uvádí @scv), což je zde na místě.

scv®
hodnocení

1x

Dash je pomlčka a @naufrago se víceméně trefila: v několika jazycích se používá vodorovná čárka (makrón) nad některými písmeny. To se po Vás chce. Aby "O" vypadalo jako sushi, ale musí nad ním být ta čárka. Zde je to např. vidět v prvním odstavci hned 5x.. shodou okolností článek o sushi ;)

hodnocení

0x
Teď jde o to jestli má být čárka přes O nebo nad O. Asi bude nejlepší když požádáš o upřesnění.

vaclav21811*
hodnocení

0x
Carka neni nad ano pod O ale pres!
Co znamená v angličtině dash? #2
scv®

Můžete uvést nějaký zdroj, odkaz nebo důvod? Jestli tak soudíte jen podle slova over, tak na to bych moc nespoléhal... ale je fakt, že správně by měl zadavatel uvést above, pokud by tím doopravdy mínil znak s makrónem. Jediné, co se mi zatím podařilo na internetu najít, je varianta s vodorovnou čárkou nad - Ō - používá se v japonštině při přepisu do Rómadži. A slovo ryōri je často používáno ve spojení s jídlem a vařením (aby taky ne, když to zřejmě doslova znamená "jídlo"), vč. sushi. Viz. např. odkaz na Wiki, který jsem sem dával včera.

hodnocení

0x

A je problém udělat ten návrh loga v obou variantách,tj.s čárkou nad i uprostřed?Pokud si Váš návrh nakonec vyberou,jistě upřesní který z nich.Když někomu něco dělám,taky většinou předložím víc návrhů a zákazník je jedině rád,že si může sám vybrat.

hodnocení

0x

Zkusmo jsem do Googlu zadala "ryori logo". A objevil se obrázek, od kterého jsem se dostala až k restauraci.

http://www.ryori.it/

Písmeno o opravdu vypadá jako suši a je nad ním vodorovná čárka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]