Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychické problémy - asi

Od: tedy* odpovědí: 12 změna:
Vždycky jsem byla veselá a bezstarostná. V září jsem nastoupila na novou školu, kde jsem vůbec nikoho neznala. Přišla jsem si osaměle a před zpáteční cestou se mi udělalo špatně. Nikdy mi nebylo v autobuse špatně, ale od té doby cesty autobusem nezvládám, špatně se mi dýchá a je mi na zvracení. Ve škole mi ze začátku bývalo na omdlení a zvracení, ale postupně se to zlepšovalo. Teď se mi občas udělá špatně, ale už je to lepší. Také mám od září klaustrofobii. Od pocitu na zvracení si ulevuji žvýkačkami, kterých vyžvýkám opravdu hodně. V únoru jsem byla v obchodním centru, strašně se mi točila hlava, byla jsem slabá, měla jsem návaly horka a pocit na zvracení . V autě cestou zpátky mi bylo celou dobu extrémně na zvracení, musela jsem jet s otevřeným oknem. Od té doby mi je špatně i v autě a s tím jsem také nikdy problémy neměla. Musím mít sluchátka a nahlas písničky, abych se odreagovala. A teď, když jdu nakupovat, tak je mi na zvracení, horko, špatně se mi dýchá a točí se mi hlava. Ptám se tedy čím je to způsobené a jak se toho můžu zbavit?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, může to být tím, že si na internetu vyhledáváte různé druhy nemocí a potom zjišťujete, že je "skutečně" máte. Další možnost je, že jste opravdu nemocná a to by chtělo návštěvu u lékaře - začněte u svého praktického lékaře a on už si třeba vyžádá další odborná vyšetření. Jak se stravujete, resp. nezačala jste s nějakou hubnoucí dietou (nemáte hlad)? Zdravím!

doplněno 11.03.18 10:17:

tedy - tak musíte za doktorem, protože internet Vás nevyléčí.

tedy*
hodnocení

Žádnou dietu nedržím, jím pořád stejně

hodnocení

4x

K doktorovi s tím zajděte a svěřte se se svým problém jemu. Je to odborník, tak jen on může najít příčinu Vašich potíží a nasadit vhodné léčivo. Můžete mít špatný tlak. Jak dodržujete pitný režim?

iz*
hodnocení

3x

V internetu odpověď nenajdete (tu kalustrofobii jste si diagnostikovala sama?), musíte k lékaři. Nikdo neumí diagnostikovat přes internet.

hodnocení

0x

Požádejte svého lékaře o krevní test na TSH. Týká se funkčnosti štítné žlázy. Trpěl jsem podobnými problémy, ale už pár let jsem díky Euthyroxu OK. Za zkoušku nic nedáte. Hodně štěstí!

tedy*
hodnocení

Štítnou žlázu mám OK
id

Obyčejně všichni jsme nastupovali na střední školu bez známých, kamarádů, nejsi vyjímka.

Můj dotaz zní - jak víš, že máš ŠŽ v pořádků? To znamená, že chodíš po lékařích a na internetu zkoumáš, kterou nemoc ještě nemáš. Je to tak? Pravděpodobně z nudy, přidej si domácí práce, denně 1 hodinu rychlé procházky či běhu, vyber si pořádného koníčka - až koně, vytáhni kolo atd ., nesedej 14 dní k PC. Pak třeba zjistíš, že je ti fajn.

tedy*
hodnocení

Doktor měl na prohlídce podezření, které se vyvrátilo. K doktorům chodím minimálně

hodnocení

0x

Dobrý deň.Može to byť psychické.Volá sa to panická porucha,alebo panická ataka.Najdi si to na netu a porovnaj príznaky.

iz*

Ivčo, to je na Nobelovu cenu za medicínu! Jste první, kdo "umí" diagnostikovat přes internet.

report
ivzez, ivca napsala že by to mohla být panická ataka.. Nenapsala že to je..
iz*

@Report:

Přečetl jste si Ivčinu odpověď? »To by mohlo být psychické. Volá sa to panická porucha, alebo panická ataka.«

I ta rada najít si panickou poruchu v internetu a porovnat příznaky je rada "za všechny prachy". Nikdo by se neměl zkoušet diagnostikovat sám, k tomu je vždy potřeba odborník a osobní vyšetření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]