Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
co máme dělat, když si myslíme, že paní učitelka našeho druháka je přísná až moc?
Prosím posuďte, zda je běžné, že:
- v první třídě začala známkovat děti již na konci prvního týdne (jedničky), druhý týden začala s dvojkami a třetí týden začal nosit syn trojky (trojka byla a je u nich běžná známka, když já jsem chodila do první třídy, byla trojka snad ten největší průšvih, co mohl žák dostat ..) V průběhu roku se občas objevily i 4 a snad i pětka. ¨¨Tedy žádná razítka, puntíky, hvězdičky, klasické známkování systémem jedna chyba - o stupeň horší známka (bez ohledu na rozsah příkladů, textu...)
- během roku nebyla žádná písemná (a o ústní také nevím) pochvala, jen tři poznámky
- v pololetí bylo jen několik dětí (z 19) se samými jedničkami, jinak dvojky
- na konci roku 3 děvčata propadla a opakují 1. třídu!
- nyní, ve druhé třídě, dostal syn už třetí den ve škole (po dvouměsíčních prázdninách, kdy se ještě děti rozkoukávají a zvykají si na nový režim) pětku z 20 příkladů, protože první byly těžké (typu 15-6-...=5), takže ty ostatní nestihl všechny spočítat. Očividně byl mimo. Paní učitelka jim prý nic nevysvětlila, jen řekla, aby tyhle příklady spočítali. Má jich ve třídě 16, asi byl problém se každému podívat přes rameno a poradit, jak na to, když to někomu zrovna nejde... doma, když jsme mu vysvětlila, jak o tom má přemýšlet, tak spočítal všechny dobře bez problémů.
- paní učitelka si na třídních schůzkách stěžovala, že je třída pomalá, že s nimi nestihne vše, co chce, že nejsou aktivní atd... a mimochodem, že je opět po sedmi letech na práškách ... přitom to nejsou žádní grázlíci, ale naprosto normální děti
- nicméně nejhorší je, že syn nikdy doma neřekl, že je jejich paní učitelka hodná, že ji má rád, že se do školy těší (já chtěla chodit do školy i v sobotu - tedy jen v té první třídě, pak mě to přešlo ), tento týden se rozplakal, že jim paní učitelka říkala, že je to čím dál tím horší, včera večer jsme řešili jeho dotazy, proč musí do školy chodit, že nám je líp, když chodíme"jen"do práce (děsí mě to, myslím, že na takové úvahy je v druhé tříde příliš brzy)
Obávám se, že když si tak to s učitelkou o tom promluvím, tak synovi spíš uškodím, a obávám se, že na podporu ostatních maminek se nemohu spolehnout, přestože některé mají podobný názor ... jedná se o školu na vesnici, nemáme tedy ani možnost nechat dítě přeřadit do jiné třídy v rámci školy.
Budu ráda za Váš názor.
děkuji
Koloušek
Pochlubit? Tímhle? To snad ani není myšleno vážně.
Krom toho další"chytrej"člověk co věří jak je internet anonymní
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.