Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přísná paní učitelka

Od: koloušek odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

co máme dělat, když si myslíme, že paní učitelka našeho druháka je přísná až moc?

Prosím posuďte, zda je běžné, že:

- v první třídě začala známkovat děti již na konci prvního týdne (jedničky), druhý týden začala s dvojkami a třetí týden začal nosit syn trojky (trojka byla a je u nich běžná známka, když já jsem chodila do první třídy, byla trojka snad ten největší průšvih, co mohl žák dostat ..) V průběhu roku se občas objevily i 4 a snad i pětka. ¨¨Tedy žádná razítka, puntíky, hvězdičky, klasické známkování systémem jedna chyba - o stupeň horší známka (bez ohledu na rozsah příkladů, textu...)

- během roku nebyla žádná písemná (a o ústní také nevím) pochvala, jen tři poznámky

- v pololetí bylo jen několik dětí (z 19) se samými jedničkami, jinak dvojky

- na konci roku 3 děvčata propadla a opakují 1. třídu!

- nyní, ve druhé třídě, dostal syn už třetí den ve škole (po dvouměsíčních prázdninách, kdy se ještě děti rozkoukávají a zvykají si na nový režim) pětku z 20 příkladů, protože první byly těžké (typu 15-6-...=5), takže ty ostatní nestihl všechny spočítat. Očividně byl mimo. Paní učitelka jim prý nic nevysvětlila, jen řekla, aby tyhle příklady spočítali. Má jich ve třídě 16, asi byl problém se každému podívat přes rameno a poradit, jak na to, když to někomu zrovna nejde... doma, když jsme mu vysvětlila, jak o tom má přemýšlet, tak spočítal všechny dobře bez problémů.

- paní učitelka si na třídních schůzkách stěžovala, že je třída pomalá, že s nimi nestihne vše, co chce, že nejsou aktivní atd... a mimochodem, že je opět po sedmi letech na práškách ... přitom to nejsou žádní grázlíci, ale naprosto normální děti

- nicméně nejhorší je, že syn nikdy doma neřekl, že je jejich paní učitelka hodná, že ji má rád, že se do školy těší (já chtěla chodit do školy i v sobotu - tedy jen v té první třídě, pak mě to přešlo :) ), tento týden se rozplakal, že jim paní učitelka říkala, že je to čím dál tím horší, včera večer jsme řešili jeho dotazy, proč musí do školy chodit, že nám je líp, když chodíme"jen"do práce (děsí mě to, myslím, že na takové úvahy je v druhé tříde příliš brzy)

Obávám se, že když si tak to s učitelkou o tom promluvím, tak synovi spíš uškodím, a obávám se, že na podporu ostatních maminek se nemohu spolehnout, přestože některé mají podobný názor ... jedná se o školu na vesnici, nemáme tedy ani možnost nechat dítě přeřadit do jiné třídy v rámci školy.

Budu ráda za Váš názor.

děkuji

Koloušek

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Domnívám se,že by bylo správné si nejprve bez emocí promluvit s paní učitelkou ,hlavně se ptát a společně hledat řešení,jak vašemu synovi pomoci zvládnout úskalí školní docházky.Chceme -li ,aby škola byla hrou, je potřebné děti naučit se učit.
A v dnešní době, kdy ve třídách převládají individuality,to má kantor velmi těžké.Jsem pedagog ,který pracuje na svém sebevzdělávání,mám 30-letou praxi ,ale je mnohdy velmi obtížné vyjít i s rodiči.

zwiki*
hodnocení

0x
Dobrý den,pokuď je vás více nespokojených rodičů tak zajděte za panem ředitelem.Když to paní učitelka nezvládá a je na prášky je zralá na důchod.

hodnocení

0x

urcite se domluvit tak 5 rodicu a jit za reditelem.

Nevim jake jsou u Vas moznosti, ale prechod na jinou skolu muze byt krajnim vychodiskem... i kdyz on si reditel dobre rozmysli, jestli chce o pul tridy prijit a nedostat penizky od statu ;)

mil®
hodnocení

0x
Ve škole musí být Rada školy, složená ze zástupců školy, zřizovatele (obce) a vás rodičů, tam by se tyto věci měli řešit. Je možné to dát i písemně na zřizovatele-obec. Další možností je, se obrátit na školní inspekci, která by měla sídlit na krajském úřadě.

hodnocení

0x
Jestli je vás nespokojenejch víc,domluvte se a nechte svý děti přezkoušet nestrannym kantorem.BTW, nikde neni psanej zákon,že všechno co se děti dozvěděj,musí pocházet ze školy-vztah ke škole je podmiňovanej spoluprácí školy s rodičema a ta tady,jak je patrný,hapruje.

monča
hodnocení

0x
todle vám asi moc neporadí ale aspoň se pochlubím :) Už od 5. třídy nás sral jeden učitel, byl to starej hnusnej dědek, na každýho řval, dával všem poznámky a i dvojky z chování a nechával nás po škole i za úplný blbosti, nejen za chlast, já sem třeba dostala poznámku jen za líbání (a o přestávce!), tak jsme vymysleli s holkama plán: udělala sem si deníček a tam sem si napsala že mě (i ostatní holky co už nebyly pany) nutí k sexu a která s ním jde tak ta to má u něj dobrý a která ho pošle do ... tak má poznámku nebo že ji nechá propadnout. Napsala sem tam pár pikantních detailů, co sem okoukala na videu, nenapsala jsem tam svý jméno jen že je mi 13, pěkně sem ho ošoupala a zašpinila aby vypadal že ho mám už dlouho, a pak sem ho „zapoměla“ ve škole na chodbě. Pak jsme se chodily koukat jestli tam ještě je. Asi týden tam ležel,pak zmizel a asi za 14 dnů nám přišel ředitel říct že učitel dal výpověď a že dostaneme jinýho... když jsme se ptali proč tak záhadně mlčel...
art*
Tak to si teďka můžeš gratulovat a celý život být na sebe hrdá...
Asi sis to vymyslela,ale modli se,aby tě v životě nepotkali podobně smýšlející lidi.Pak bys určitě hlásala,jaký sou to svině. *ee*

Pochlubit? Tímhle? To snad ani není myšleno vážně.

Krom toho další"chytrej"člověk co věří jak je internet anonymní *smich*

zuzana*
Ale to je přece šílené, takhle nařknout učitele, a vymyslet si takovou lež. ...
monca11
Jo? a co bys ty dělala na našem místě? Když si předtím už stěžovali rodiče od pár spolužáků tak pak měli dvojku z chování nebo důtku. Choval se tak že on je bůh a my sme nuly, mohl si za to sám hajzl... a přeju to všem pedagogům co takhle zneužívají toho že škola je povinná.
zuzana*
Dnes už není škola povinná ve smyslu docházení do školy.Mohou tě učit rodiče doma a budeš chodit jen na zkoušky. Přesto jsi tam měla dávat více pozor a nedělat lotrovinky. Měla bys pak méně chyb v písemném projevu. Trochu jsi mě zviklala. Začnu pochybovat o tom, že každé nařčení z obtěžování je pravdivé. Asi to může být i msta, jako z tvé strany. A stále se domnívám, že to je není správné někoho takhle lží zlikvidovat.
monca11
Já ho „nezlikvidovala“. Za to si zase můžou ti dospělí. S tím koho sem doopravdy milovala a kdo mě ve 13 odpanil sem se musela tajit, aby z toho neměl problémy a zase jenom kvůli dospělým – rodičům a učitelům. Takže my jsme jenom tohle zlo využili k něčemu dobrému :)

122petra122
hodnocení

0x
Dobrý den, upřimě lituji vašeho chlapce ale pokud s tím nic nebudete dělat vy tak vám asi nikdo nepomůže. Normálníto v žádném případě není. měla jsem podobné zkušenosti a to už po 3, taky jsme z vesnice a nemůžeme syna přeřadit, ale zatím jsem ve škole udělala takovou rutiku když to nešlo s paníučitelkou po dobrém ,že si vždycky dala říct až když jsem s tím šla k ředitelce.A nebojte se že se nikdo nepřidá, já jsem vždycky začala a oni se dětí­zeptají. Syn začal mít problémy od 2 třídy paní učitelka taky byla dost přísná a stačilo když jímanžel řekl své, ve 4 třídě jsme řešili šikanu, nepomohlo nahlásít to rodičům ani chytnout děti a pohrozit a tak jsem šla za ředitelkou jestli neudělá pořádek že přijdu do třídy a děti před nívyliskám, zabralo to.Teď je syn v 6 třídě a začal si stěžovat že ho paní učitelka ponižuje a všem sprostě nadává, nad nadávkama jsem jen koukala protože takový slovník si učitelka nemůže dovolit,tak jsem si šla stěžovat ke třídní, syna se ptali i ostatních dětí.Děti potvrdili vše ale pani učitelka vše popřela ,tak jsem to vyřešila po svém, koupila jsem synovi diktafon a čekám na dalšíhodinu aby ji tajně nahrál, jestli tam něco špatného řekne tak se bude hodně divit.Nebojte se ozvat

kecka*
hodnocení

0x
Vaše obavy jsou na místě, ale přesto než půjdete k řediteli, raději bych to nejdříve zkusila s ní - každý správný pedagog by neměl dát najevo svoji rozladěnost ze situace na dítěti!. Jistě vám ráda sdělí svoje důvody pro postupy v hodnocení. Pokud vás její argumenty neuspokojí, pak řešte vše u ředitele školy. Je to takový lidský postup. Pokud s postupy paní učitelky nesouhlasí více rodičů a nebudou se bát, je třeba se ozvat. Jsou to přece vaše děti a máte právo se o jejich způsob výuky zajímat. Komunikujte!

hillary*
hodnocení

0x
Já nevím co bych udělala. Asi bych šla za ředtielkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]