Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studovat jeden obor nebo dvouobor?

Od: dayoff odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

chtěla bych studovat Hospodářskou politiku na MUNI, ale nejsem si jistá zda jako jeden obor a nebo společně s oborem Mezinárodní vztahy, nebo společně s Politologií.

Na internetu jsem četla, že výhodou je větší uplatnění na trhu a nevýhodou je krytí přednášek povinných předmětů (řešeno domluvou s profesory), dohadování se na studijním oddělení o uznání předmětů a samozřejmě logicky se skládají dvě přřijímací zkoušky, dvě praxe (řešeno zameškáním nebo doplněním během studijního volna)

Ale chtěla bych znát názory všech lidí co studují nebo studovali dvouoborové studium z jejich pohledu. Zda-li to dle svých zkušeností doporočují nebo ne. Prostě a jednoduše, co je lepší?

Předem děkuji za odpovědi. :)

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ahoj, na MUNI jsem na bakaláři studovala na FSS dvouobor mediální studia a žurnalistika v kombinaci se sociologíí. Nebylo to nic hrozného, předměty se nekryly. Přijímací zkoušky jsem dělala jedny, na studijním jsem se nikdy o ničem nedohadovala. Ano, dělala jsem dvoje státnice, ale jen jednu bakalářku. Dvoje státnice mi nevadily, naopak jsme toho měli na sociologii míň na učení, protože dvouoboráři. Dvě praxe jsem neměla, jen jednu, na žurnalistice. Zpětně to hodnotím úplně v pohodě.

iz*
hodnocení

1x

Politologie by podle mne byla ztráta času, politologů máme až až.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]