Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to lutrie?

Od: marlenka odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, :)

Muhu se zeptat co je to lutrie?Na internetu mi to píše kraviny...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
V Povídkách malostranských slovo "lutrie" znamená "loterie."
Zřejmě máte číst pana Jana Nerudu.
A tobě se nechce,že? ;)
marlenka
hodnocení

Ahoj, díky za odpověd. Jsem v 6. třídě. A máme si přečíst jen jednu povídku a napsat do literatury.A ano moc se mi nechce.;)

ben®
hodnocení

5x

Dobrý den, měla by to být (zastarale) loterie - dnes málo používané slovo, ale znal ho pan Neruda. Zdravím!

doplněno 24.02.18 16:34:

marienka - hodně čtěte a budete také vzdělaná. A tyto povídky jsou i hezké a čtou se dobře.

marlenka
hodnocení

Děkuji. Jste moc vzdělaný člověk, protože tedka ho právě čtu.:)

Připojuji se ke kolegovi "Benovi."
Tyhle povídky jsou naším národním klenotem.
Skvostné !
Kdo nečetl,nepochopí.

Kupodivu k některým knížkám z takzvaně "povinné četby" se člověk vrací i po letech - i když tenkrát v té škole by to nikdy neřekl :)

hodnocení

4x

Loterie, lotynka:

Jaký byl tedy princip lotynky? Velmi prostý: z devadesáti aritmeticky za sebou následujících čísel se v každém tahu vylosovalo pět výherních. Sázky se uzavíraly buď na jediné číslo, případně i na jeho pořadové umístění mezi taženými nebo na kombinaci dvou, tří, čtyř či všech pěti slosovaných čísel. Výhry byly určovány dle výše vkladu jeho násobkem a jejich pravděpodobnost byla doslova nepatrná.

muzeum3000.nm.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]