Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém se školou

Od: jitrnica odpovědí: 6 změna:
Zdravím uz delší dobu řeším přechod na jiný obor na střední škole ale když už jsem chtěl přejít (kvůli ucitelum) tak mi řekli ze na tom oboru co jsem chtěl jít mají plno. A mně to na tom oboru co jsem nesedí. A nevim jestli mám přejít na jinou skolu kde budou zase jiný učitele a spolužáci a nebo tu školu nechat a jít až od září. Co by jste dělali na mém místě? Ja uz jsem úplně bezradný. Nejhorší je ze se mi nechce přestupovat radši bych zůstal tady ale ne na tomto oboru.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

3x

Mne by zajímal ten problém s učiteli, bez jehož uvedení se nedá dost dobře odpovědět.

Navíc si myslím, že změna oboru nemusí tento problém vyřešit, protože na stejné škole je velká pravděpodobnost, že se dříve či později se stejnými učiteli setkáte znovu.

Ředitel školy může přestup povolit v případě, že má ve zvoleném oboru volné místo. Na přestup není nárok, proto píšu "může". Pokud ředitel bude mít dojem, že by přestup nic nevyřešil, nebo pokud k tomu bude mít jiné důvody, přestup nepovolí.

Čekat na příští školní rok bych neradila. Nejen kvůli ztrátě jednoho školního roku a kvůli tomu, že za Vás rodiče budou muset hradit zdravotní pojištění (1.647 Kč měsíčně). Na začátku příštího školního roku může být situace stejná > nemusí být volné místo, nebo ředitel nemusí přestup povolit z jiného důvodu.

Já bych začala tím, co Vám na oboru, na kterém nyní jste, nesedí, a pokusila bych se to nějak vyřešit. Jestli se Vám do toho nechce, nebo jestli řešení neexistuje, zkuste přestoupit na jinou školu. (Ztraceného školního roku by podle mne byla škoda.)

hoststary*

ivzez to napsala tak, že k tomu nemám co dodat. Její odpověď si zaslouží vaší pozornost i bod (kdybych mohl, dal bych jí je)

jitrnica
hodnocení

Nemuseli by to za mně platit platil bych si to sám. Do září bych šel pracovat a mám kam jít

hodnocení

1x

Zdravím. A s rodiči jste se o tomto již bavil? U těch byste měl začít. Vyslechnout si, co si o tom myslí oni. A společně s nimi najít to nejvhodnější řešení. Konekonců Vás po dobu studia živí a budou dál, dokud se budete připravovat na budoucí povolání. Takže na jejich názoru hodně záleží. Takže to s nimi proberte a uvidíte, že se řešení najde.

jitrnica
hodnocení

To uz jsem probíral a říkali ať prestoupim ale mně se nechce na jinou skolu. Zase si zvykat na jiné učitele a spolužáky

hodnocení

0x

@jitrnica - Tam, kam chcete vy, to objektivně není možné, na jinou školu nechcete - na vašem místě bych si porovnala klady a zápory možností zůstat-přejít a rozhodovala bych podle výsledku. Pokud budou oba přibližně stejné nezbývá, než si hodit korunou - je to stejně dobré řešení jako kterékoli jiné.

Co byste toho půl roku dělal, kdybyste nechal studia?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]