Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přestup do jiné třídy

Od: pepiik odpovědí: 5 změna:

Dobrý dne, chci se zeptat. Chtěl bych přejít do jiné třídy skrz pár důvodu nikdo se semnou ve třídě nebaví natož v druhé tříde ano. Občas na mě padně nějaká urážka ale to ignoruji. Už chci přejít tak 1 měsíc. Ředitel mi řekl že bych mohl až na druhé pololetí což je ted, když moje máma za nim zašla řekl jí že bud mám být tam a nebo spátky na školu. Do té třídy kam chci jsem měl chodit ale já si vybral jinou třídu a lituji toho jsem tu na škole 2 měsíce. Přešel jsem skrz šikanu a na ostatních školách je plno. V té druhé třídě mám i bráchu takže bych byl i sním. Myslíte že se to dát nějak udělat sám mi řekl že až v pololetí a ted najednou ne? Za každou radu budu rád děkuji dopředu. Hezký zbytek dne.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, Vaše maminka už ve škole jednala a rozhodnutí ředitele zná (a Vy také) - respektujte to. Pokud jde skutečně o šikanu, tak ji řešte, ale to, že si s kolektivem nerozumíte, bych za šikanu nepovažoval (možná je nějaká chyba ve Vás). Ani v životě si nemůžete stále vybírat a měnit prostředí podle svého. Zdravím!

doplněno 12.02.18 21:16:

No, tak už to máte za sebou a nyní tam šikana není - nemáte důvod k přechodu do jiné třídy.

doplněno 12.02.18 21:56:

Jako žák to s ředitelem nevyřešíte - to musí udělat Vaše maminka.

pepiik
hodnocení

Psal jsem že šikanu jsem si zažil na bývalé škole.

pepiik
hodnocení

No nikdo se tam semnou nebaví, a občas padně nějaká urážka a ve vedlejší třídě mám bráchu + se tam bavím s hodně lidma. Jde mi o to že sám pan ředitel mi řekl že můžu přejít v pololetí a ted mi vyhrožuje že bud budu kde jsem a nebo půjdu zpátky na školu i když jsem si tam zažil šikanu.

iz*
hodnocení

0x

Pepíku, pan ředitel vůbec nebyl povinen ti povolit přestup. Budeš-li si vymýšlet další požadavky, bude ho mrzet, že ti přestup umožnil. Hledej radši cestu ke svým spolužákům, určitě najdeš dost společných témat, o kterých se s nimi budeš moci bavit. Ale nečekej, že "se s tebou někdo začne bavit". Zájem a iniciativu musíš projevit ty.

hodnocení

0x

Chtěl jste přestup z jiné školy - byl vám povolen. Třídu, do které se teď chcete dostat, jste původně odmítl a vybral si jinou - opět bylo povoleno.

Nezlobte se, ale škola, respektive ředitel, skutečně nemusí vyhovět všemu, co si žák vymyslí. Berte to jako přípravu na zaměstnání a život vůbec - to už se některá rozhodnutí dají měnit podstatně hůř nebo vůbec ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]