Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyloučení z gymnázia

Od: xyz* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, je mi 18, jsem v třetím ročníku gymnázia a kvůli neomluvené absenci jsem byla vyloučena. Nemám žádný dobrý důvod absence - nedokázala jsem chodit do školy kvůli depresi (nebyla jsem diagnostikována profesionálně, je to pouze můj odhad, párkrát jsem byla u psychologa, ale vůbec mi nepřišlo, že by mi mohl pomoct tak jsem tam přestala chodit). Zajímalo by mě jak bych si mohla co nejdříve dokončit maturitu (ideálně pomocí samostudia) abych mohla dál studovat na vysoké.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

1x

Psychologa jste vzdala moc brzy, aby pomoc byla účinná, může to trvat řadu měsíců, někdy i let a hlavní "práce" je na klientovi.

Poradila bych napřed vyřešit příčinu a potom si zkusit si najít školu, nabízející večerní nebo dálkové vzdělání. Nezapomeňte si hradit zdravotní pojištění (1.647 Kč měsíčně), stát je za Vás hradil do dne vyloučení ze školy.

majsterjoe*
hodnocení

0x

V první řadě se zkus odvolat k řediteli dané školy, sděl mu své problémy. Tohle řeší i výchovní poradci, tak se obrať i na ně. A to co nejdříve. Alespoň pokusit se opakovat ročník. Pokud již nebude možnost, musíš se poohlídnout po jiné střední škole a požádat o přestup do ročníku, ale pravděpodobně od nového školního roku.

hodnocení

0x

Najděte si v okolí gymnázium, případně jinou SŠ, která vám dálkové studium umožní - ale i tam budete muset aspoň občas docházet. Současně si zjistěte, co vám z minulého studia uznají.

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. V první řadě bych doporučila vyléčit odborně u psychiatra tu depresi. Nebo už ji nemáte? Podle toho, že uvažujete o samostudiu, to nevypadá na to, že byste byla schopná do školy normálně chodit. Pak by možná bylo dobré si obejít střední školy ve vašem okolí a domluvit se s nimi na tom, jestli by vás přijali ke studiu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]