Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Potřebovala bych si udělat takový malý průzkum, dcera má do školy udělat seminární práci, ale nemůže najít to správné téma. Jedná se o psychologii, nenapadá vás něco doopravdy hodně zajímavého? přemýšleli jsme nad Klinickou smrtí, ale je to přeci jen trochu morbidní téma. Děkuji vám za nějaké typy, Mája
ttak např. Poruchy vnímání, paměti, myšlení.konflikt,stres, flustrace.vliv DMO na psychiku,ADHD.Osobnost. Postoj společnosti k postiženým, k ethanasii, k potratům. mentální retardace,demence, schizofrenie, poruchy nálad, Fobie, mentální anorexie, bulimie.-
jejda to by se psalo ale psychologie je moje hoby.Tu eutanazii nebo klinickou smrt bych klidně dala.
Já jsem už jednou na VŠ zpracovávala do semináře psychologie Syndrom vyhoření (tzv. burn-out syndrome) a při té příležitosti jsem se dozvěděla, že tím trpí i děti, které třeba rodiče nutí k vysokým výkonům - ve sportu, ve škole ("ve známkách"), přičemž ony samy z toho nemají požitek a je jim to jedno. To mi připadalo velmi zajímavé, možná by se dcera mohla zaměřit na tohle - je to blízké její věkové kategorii a mnozí spolužáci by se v tom možná našli. Hned na úvod lze pěkně překvapivě říct, že se toto téma netýká jen učitelů a vrcholových manažerů, ale už dětí před 15. narozeninami... Dopady jsou samozřejmě nedozírně horší, neboť na nevyspělý organizmus je vyvíjen tlak zvenčí a zároveň zevnitř je tlak nepopsatelný a mozek není schopen si ani racionálně vysvětlit, oč jde (na rozdíl od této regenerační fáze u dospělých). Ale líbí se mi třeba i to štěstí, co si kdo představuje...vlastně to s tím trochu souvisí. Tak ať dobře vyberete, hlavně aby to dceru bavilo!
Já bych zkusila téma ŠTĚSTÍ... zivotni-energie.cz/... co si kdo představuje pod pojmem být šťastný, co naopak potřebuje pro pocit štěstí...
Na téma láska by se dalo napsat hodně stránek Já si vzpomínám, jak nám v prváku na škole třídní dala za úkol napsat si na papírek jak si představujeme budoucího partnera pro život. Ty lístky nám doporučila si schovat a přečíst si je třeba ve 30ti. MASAKR
Malvi, v těch 15ti letech jsem napsala, že musí být svalovec, krásný (něco jako Šebrle), bohatý, hodný, s vilou a chatou a prostě princ na bílém koni
Kyti, ten první přišel pěšky zato ozbrojen.. na druhou stranu, vše zlé je k něčemu dobré, vrátil mě na zem, do reality. Druhý přijel, na červeném, princ to sice není, ale nechám si ho Po 7mi letech můžu říct, že ho miluju (i s chybama). Což je co? Super
Jak píše Liduš - taky myslím, že euthanasie, potrat ap.-to jsou témata velmi častá, ale pořád ten pramen otázek a pocitů kolem toho nevyschl, pořád je na co se ptát ...
doplněno 01.05.10 22:34:Jak píše Pu, syndrom vyhoření u dětí by bylo asi super téma, možná jen záleží na tom, na jaké škole a jaké věkové kategorie Vaše dcera je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.