Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychologie - jaké téma?

Od: malaulicnicevcelkamaja* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den ;)

Potřebovala bych si udělat takový malý průzkum, dcera má do školy udělat seminární práci, ale nemůže najít to správné téma. Jedná se o psychologii, nenapadá vás něco doopravdy hodně zajímavého? přemýšleli jsme nad Klinickou smrtí, ale je to přeci jen trochu morbidní téma. Děkuji vám za nějaké typy, Mája *slunce*

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

3x

ttak např. Poruchy vnímání, paměti, myšlení.konflikt,stres, flustrace.vliv DMO na psychiku,ADHD.Osobnost. Postoj společnosti k postiženým, k ethanasii, k potratům. mentální retardace,demence, schizofrenie, poruchy nálad, Fobie, mentální anorexie, bulimie.-

jejda to by se psalo ale psychologie je moje hoby.Tu eutanazii nebo klinickou smrt bych klidně dala.

pu®
hodnocení

3x

Já jsem už jednou na VŠ zpracovávala do semináře psychologie Syndrom vyhoření (tzv. burn-out syndrome) a při té příležitosti jsem se dozvěděla, že tím trpí i děti, které třeba rodiče nutí k vysokým výkonům - ve sportu, ve škole ("ve známkách"), přičemž ony samy z toho nemají požitek a je jim to jedno. To mi připadalo velmi zajímavé, možná by se dcera mohla zaměřit na tohle - je to blízké její věkové kategorii a mnozí spolužáci by se v tom možná našli. Hned na úvod lze pěkně překvapivě říct, že se toto téma netýká jen učitelů a vrcholových manažerů, ale už dětí před 15. narozeninami... Dopady jsou samozřejmě nedozírně horší, neboť na nevyspělý organizmus je vyvíjen tlak zvenčí a zároveň zevnitř je tlak nepopsatelný a mozek není schopen si ani racionálně vysvětlit, oč jde (na rozdíl od této regenerační fáze u dospělých). Ale líbí se mi třeba i to štěstí, co si kdo představuje...vlastně to s tím trochu souvisí. Tak ať dobře vyberete, hlavně aby to dceru bavilo! *slunce*

kytka*
hodnocení

2x

Proč by bylo téma klinická smrt morbidní? Je to přeci jen ze života- je tu spousta dalších témat

ovládání stresu,sociální fobie,gamblerství a hry, násilí v rodině, násilí a tresty ve výchově,

Když se to vezme,žádné z témat není veselé. Určitě ať si dcera vybere to, o kterém se dobře rozepíše.

marenka*
hodnocení

2x

Já bych zkusila téma ŠTĚSTÍ... zivotni-energie.cz/... co si kdo představuje pod pojmem být šťastný, co naopak potřebuje pro pocit štěstí...

hodnocení

0x

Co třeba něco o odměně a trestu (psychologický význam...)? Viděl jsem práci na toto téma, ale maturitní, to je zbytečně široké.

malvinka*
hodnocení

0x

A co třeba vztahy mladí a senioři?

Nebo láska nebeskáááá?

marenka*

Na téma láska by se dalo napsat hodně stránek :) Já si vzpomínám, jak nám v prváku na škole třídní dala za úkol napsat si na papírek jak si představujeme budoucího partnera pro život. Ty lístky nám doporučila si schovat a přečíst si je třeba ve 30ti. MASAKR *haha*

malvinka*

No a Mery jak to dopadlo po 30 letech?*ua*Mustr a cílová skupina, kategorie, divize...*vtip*

marenka*

Malvi, v těch 15ti letech jsem napsala, že musí být svalovec, krásný (něco jako Šebrle), bohatý, hodný, s vilou a chatou a prostě princ na bílém koni *frajer*

kytka*

Maru a přijel na bílém nebo na hnědém:D

marenka*

Kyti, ten první přišel pěšky zato ozbrojen.. na druhou stranu, vše zlé je k něčemu dobré, vrátil mě na zem, do reality. Druhý přijel, na červeném, princ to sice není, ale nechám si ho *frajer* Po 7mi letech můžu říct, že ho miluju (i s chybama). Což je co? Super *uspech*

kytka*
01.05.10 23:09

*tuc**palec**slunce*

malvinka*

1) ozbrojen izgulitkou*bezim*

2) Druhý měl nadupané grošáky pod kapotou *haha*

Tak jsem tě asi doplnila Maří

durancea*
hodnocení

0x

Jak píše Liduš - taky myslím, že euthanasie, potrat ap.-to jsou témata velmi častá, ale pořád ten pramen otázek a pocitů kolem toho nevyschl, pořád je na co se ptát ...

doplněno 01.05.10 22:34:

Jak píše Pu, syndrom vyhoření u dětí by bylo asi super téma, možná jen záleží na tom, na jaké škole a jaké věkové kategorie Vaše dcera je.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]