Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psychická připrava na matematickou olympiádu

Od: vas99* odpovědí: 4 změna:

Před nějakým časem jsem se zúčastnil okresního kola matematické olympiády. Byla velmi těžká. Byl jsem proto po ní psychicky poněkud na dně. Je možné, že postoupím do krajského kola, které bude pravděpodobně ještě těžší. Proto nechci nic podcenit ani spáchat "duševní" sebevraždu a rád bych se na ni nějak připravil. Poradíte mi, jak na to? Nevíte, kde bych o tom mohl zjistit víc? Nemáte s tím také nějaké zkušenosti, ze kterých by vyplynula nějaká dobrá rada? Moc vám děkuji za jakoukoli odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Nekolika podobnych soutezi jsem se kdysi zucastnil a nikdy jsem z toho nebyl na prasky:-/
Ber to s nadhledem, vzdyt o nic nejde.

hodnocení

4x
Myslím že v první řadě byste si měl uvědomit to,že jste okresní kolo zvládl na výbornou a proto nemáte nejmenší důvod mít psychický stres.
Jste prostě dobrý a totéž předvedete i v kole krajském.
Nestresujte se tím co Vás čeká ale dodejte si sil vědomím,že máte znalosti,ukázal jste je a ještě to všem ukážete příště.
vas99*
hodnocení

Úplně na výbornou sice ne (jednu úlohu jsem zpackal), ale i tak je to dobrá odpověď.

hm*
hodnocení

2x

Tak jasně, že je to stres. Krajské kolo bude nejspíš těžší (nebo možná záludnější). Chápu, že by tě neúspěch mrzel, ale ber to tak, že do kraje postupuje jen několik nejlepších z okresů. Když se zadaří, budeš king, když se to nepovede, sice nebudeš mistr kraje, ale pořád zůstaneš téměř nejlepší z okresu a jeden ze 20?, 40?, nebo kolika nejlepších v kraji. Vlastně nemůžeš dopadnout špatně. Moje rada: nepočítej s tím, že vyhraješ (přece jen konkurence je velká), přesto ale rozhodně neházej flintu do žita. Dobře se na to vyspi, dobře se nasnídej, pokus se úkoly vyřešit nejlépe, jak umíš, a rozhodně to nevzdávej, ani když ti něco třeba zrovna moc nepůjde, ostatní na tom budou podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]