Nejste přihlášen/a.
Tak jo! Termín pro odevzdání přihlášek na SŠ se blíží a já stále nevím jakou školu vybrat. Moje známky jsou opravdu hrůza. Viz...
Čeština - 2
Angličtina - 3
Matematika - 4
Fyzika - 3
Chemie - 3
Přírodopis - 4
Sám o sobě si myslím, že logické myšlení mám, jen mě to prostě ve škole nebaví. Držím se pravidla: "Co nepotřebuješ, tím neztrácej čas.", což je můj kámen úrazu. Viz matematika. Béžné počty samozřejmě zvládám, jen prostě pro učivo, které bereme nemám využití, tak se ho prostě neučím. Co se týče trojky z angličtiny... Angličtina je pro mě důležitá, denně ji používám a umím ji na docela obstojné úrovni. Sami učitelé říkají že anglicky umím dobře a kdybych nebyl líný dělat domácí úkoly a byl více aktivní, tak ji vytáhnu na 1/2 bez problému. Čeština je pro mě také důležitá už jen proto, že je to můj rodný jazyk. Kámen úrazu v tomto případě je ale literatura, která mě nebaví a také lenost dělat domácí úkoly a aktivita v hodině. Je tedy docela zázrak, že mám za dva a ne za tři.
Tak a co teď?
tak ono k matice nestačí mít JENOM logické myšlení, to je jenom část úspěchu. vidím to na svých dětech, ty mají na základce matiku od Hejného, kde je kladen důraz na to, aby si děti samy nacházely řešení a logicky myslely a byl to problém u přijímacích testů na SŠ (naštěstí tedy zatím cvičných ). přeci jenom když si holka hledala logický postup k výpočtu příkladu, tak jo, našla ho. ale trvalo jí to strašně dlouho a nestihla pak ostatní příklady. Hejný nehejný, zapsala jsem ji do přípravky, kde do nich valí postupy a teď, když má zautomatizované postupy a vidí "aha, tenhle příklad, to bude tenhle vzoreček", má daleko lepší výsledky. protože neobjevuje objevené a tím stíhá vypočíst víc příkladů v daném limitu. to samé s násobilkou, neměla zautomatizované takové to, že koukne na 7*6 a i bez počítání vidí, že je to 42 (neučili se násobilku klasicky odrecitovat i bez myšlení, třeba po vzbuzení o půlnoci, tak tloukli do hlavy nám), takže zejména ve spojitosti s občas zdlouhavým logickým řešením někde sekla banální chybu, takže postup dobrý, ale výsledek nevycházel. takže je potřeba nejenom mít logické myšlení, ale mít i zautomatizované základní postupy. a další věc, na kterou zpočátku narážel můj syn dyslektik - je potřeba umět si přečíst zadání, tedy včetně porozumění textu. jinak se u slovní úlohy člověk může ztratit v tom, co má vlastně spočítat.
k tazateli - se školou neporadím, ale také bych se přikláněla k doporučení učňáku. je pravda, že středních škol je víc, než zájemců, takže i s takto mizernými známkami se dají najít školy s maturitním oborem, na které se lze dostat, ale pak tam bývá problém s maturitou. a bohužel, pokud je obor maturitní a maturitu žák neudělá, tak má jenom základní základní, byť strávil čtyři roky na střední škole. to už je potom opravdu lepší udělat si výuční list, a bude-li i nadále přetrvávat zájem o maturitu, tak pokračovat v dalším studiu. jsou školy, které s tímto postupem přímo počítají - nastoupíte na maturitní obor, v průběhu studia nejdřív získáte výuční list, a když se zadaří maturita, tak máte výuční list i maturitu. když se maturita nezadaří, tak máte jenom výuční list, což ale samozřejmě je lepší, než mít pouze základní vzdělání. pokud se podíváte na stránky infoabsolvent.cz, tak tato možnost by měla být zahrnuta pod obory L/0, takže bych vybírala z nich. případně pak obory H, což by měl být klasický výuční list a reálná možnost maturitního nástavbového studia.
Ahoj, doporučila bych ti asi tedka co nejvíce zabrat do učení i když tě to nebaví, anebo to nebudeš potřebovat. Prostě se nauč to co nechápeš! U tebe bych zabrala ve všech předmětech. Na YouTube si najdi vysvětlování, anebo i tady napiš otázku prosím poradte atd. A zkuste s rodičmi zavolat na ty SŠ na které bys chtěl jít jestli tě tam s těmi známkami vůbec pustí.Držím ti palce.
Pochopím matematiku, Fy, Che a snad i tu AN ale Přírodopis? Logické myšlení a takové výsledky, nezlobte se ale vy budete asi lempl a flákač. To chcete na SŠ? Co ruce dobrý? Tak volte učiliště a pak rychle zjistíte, že by bylo lepší se učit amůžete pokračovat stále dál. Nakonec já vím o čem mluvím, sama jsem to vzala od učiliště až k VŠ.
Dobrý den, vyberte si školu, která by vás mohla bavit. Známky sice máte fakt děsivé, ale jestliže nejste hloupý, ale pouze líný, a učil byste se, tak snad byste i tu střední školu zvládnul, pakliže byste se na ni dostal, respektive udělat přijímací zkoušky. Ale pokud vás učení nebaví, tak by bylo lepší zvážit nějaký učební obor, který je spíše zaměřen prakticky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.